Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε το φούρνο μας

28 Απριλίου, 2018 by Σταματίνα

Βασικό ρόλο παίζει, βέβαια, κάθε πότε ψήνουμε στο

φούρνο αλλά και τι φαγητά μαγειρεύουμε καθώς αυτά με τα λίπη λερώνουν πιο γρήγορα το φούρνο και τη σχάρα.

Κάθε πότε όμως πρέπει γενικά, κατά μέσο όρο, να ασχολούμαστε με την καθαριότητά του; Το σωστό χρονικό διάστημα είναι περίπου κάθε τρεις μήνες. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα τοιχώματα του φούρνου, χρειάζεται καθάρισμα και η σχάρα του.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο απορρυπαντικό ή και φυσικά υλικά όπως λεμόνι και ξύδι. Μια πολύ καλή λύση βρίσκεται επίσης στην αμμωνία.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα φακελάκι αμμωνία σε σκόνη και ένα κατσαρολάκι νερό. Βράζουμε το νερό, και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία. Ανακατεύουμε λίγο, και όταν αρχίσει να βράζει, βάζουμε το κατσαρολάκι στο φούρνο, και το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ. Οι υδρατμοί θα μαλακώσουν όλα τα καμένα λίπη.

Την επόμενη μέρα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι απλά σκουπίζουμε όλα τα τοιχώματα του φούρνου και αυτός μοιάζει σαν καινούριος!

 

baby
loading…

This entry was posted on Σάββατο, 28 Απριλίου, 2018 at 17:38 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply