Μπορεί να βρέθηκε στα «ουράνια», αφού προηγήθηκε με 5-0 με έναν εκπληκτικό Μοχάμεντ Σαλάχ, όμως η αλλαγή του Αιγύπτιου σε συνδυασμό με τη… γνωστή άμυνα της Λίβερπουλ, άφησαν τη Ρόμα να ελπίζει για τον επαναληπτικό μετά το τελικό 5-2.

Οι Ρωμαίοι χρειάζονται νίκη με 3 γκολ διαφορά στο Ολίμπικο, όπως και με τη Μπαρτσελόνα, για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. Προς το παρόν, αυτοί που χαμογελούν είναι ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του.

Αν και οι «κόκκινοι» στάθηκαν τυχεροί στο 19΄ (δοκάρι ο Κολάροφ), στη συνέχεια βρήκαν… το δρόμο και έκαναν το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Μαΐου στο «Ολιμπίνσκι» της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Η… διαλυμμένη για 80 λεπτά, Ρόμα, που βρέθηκε να χάνει 0-5, βρήκε το κουράγιο μέσα σε 5 λεπτά (81΄-85) να πετύχει δύο τέρματα και, πλέον, η ρεβάνς της 2ας Μαΐου στο «Ολίμπικο» παίρνει ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα.

Κανένα οίκτο απέναντι στην ομάδα από την οποία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι δεν έδειξε ο Μοχάμεντ Σαλάχ και… η παρέα του. Ο Αιγύπτιος διεθνής επιθετικός πέτυχε 2 γκολ στο πρώτο μέρος (36΄, 45΄+1), που δεν τα πανηγύρισε, ενώ με δύο ασίστ στην επανάληψη έδωσε την ευκαιρία στους Μανέ (56΄) και Φιρμίνο (61΄) να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 4-0 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο.

Από τη στιγμή που οι «γηπεδούχοι»… μυρίστηκαν κενά στην ιταλική άμυνα πίεσαν περισσότερο και στο 69΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Βραζιλιάνου στράικερ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, έστειλαν τους οπαδούς τους στα ουράνια (5-0).


Στο ποδόσφαιρο, όμως, τίποτα δεν τελειώνει εάν δεν σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Οι «Ρωμαίοι» που είχαν πέσει στα… σχοινιά, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να σηκωθούν και με τα γκολ των Τζέκο (81΄) και Περότι (με πέναλτι στο 85΄) έμειναν «ζωντανοί» ενόψει του δεύτερου αγώνα, ελπίζοντας σε ανατροπή… τύπου Μπαρτσελόνα!

Η Λίβερπουλ, πάντως, με την εμφάνισή της για 81 λεπτά απέδειξε ότι, εφόσον πάει στον τελικό, μπορεί να πάρει το 6ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο στο Κίεβο, πρώτο μετά το αλησμόνητο της Κωνσταντινούπολης το 2005 εναντίον της Μίλαν.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Άρνολντ, Λόβρεν – Ζεσούς, Φάτσιο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (90΄+3 Κλαβάν), Σαλάχ (75΄ Ινγκς), Χέντερσον, Μανέ, Τσαμπερλέιν (18΄λ.τρ. Βαϊνάλντουμ), Ρόμπερτσον, Άρνολντ

ΡΟΜΑ (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν, Ζεσούς (67΄ Περότι), Στρότμαν, Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (67΄ Γκοναλόν), Ουντέρ (46΄ Σικ), Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.