Είναι η διάσημη συνταγή «Κοτόπουλο από τη χώρα των Βάσκων» και ονομάζεται έτσι γιατί βασίζεται στις γλυκιές κόκκινες πιπεριές και το τσίλι, σπεσιαλιτέ της περιοχής.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο βιολογικό κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές + 1 κίτρινη +1 πράσινη
  • Λίγη πιπερίτσα τσίλι
  • 700 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • Θυμάρι φρέσκο, φύλλο δάφνης
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

 

Εκτέλεση

  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
  • Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες
  • Σε κατσαρόλα βάλτε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο καλά
  • Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε το στην άκρη και στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
  • Προσθέστε τις πιπεριές και ροδίστε 5 λεπτά -Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης και ροδίστε ακόμη 10 λεπτά πριν ξαναβάλετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα
  • Ρίξτε το λευκό κρασί, το τσίλι, σκεπάστε και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά
  • Ετοιμο! Σερβίρετε με βραστές πατάτες, σαλάτα, ή ρύζι

 

Κόκκινες πιπεριές των Βάσκων, τις οποίες έκαναν και τουριστικό αξιοθέατο:

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.