Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο Δημόσιο.

Τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη θέσπιση ηλεκτρονικής διεξαγωγής της αξιολόγησης των υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, η οποία διενεργείται μέσω ειδικής πλατφόρμας που εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης (ορισμός αξιολογητών, συμπλήρωση των εκθέσεων αξιολόγησης) και, ειδικότερα για το έτος 2017, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τον καθορισμό με υπουργική απόφαση, του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο διενεργείται η αξιολόγηση, καθώς και των επιμέρους φάσεων της.

Αναλυτικά με την τροπολογία, τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.4369/2016, σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

  • Θεσπίζεται η ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης των υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, η οποία διενεργείται μέσω ειδικής πλατφόρμας, που εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης (ορισμός αξιολογητών, συμπλήρωση των εκθέσεων αξιολόγησης) και, ειδικότερα για το έτος 2017, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τον καθορισμό, με υπουργική απόφαση, του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο διενεργείται η αξιολόγηση, καθώς και των επιμέρους φάσεων αυτής.
  • Με υπουργική απόφαση, καθορίζεται η μορφή και το περιεχόμενο του ανώνυμου ερωτηματολογίου αξιολόγησης των προϊσταμένων από τους υφισταμένους, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της διαδικασίας αξιολόγησης.
  • Επανακαθορίζεται η διαδικασία της συμβουλευτικής συνέντευξης μεταξύ του αξιολογούμενου υπαλλήλου και του άμεσου ιεραρχικά προϊσταμένου αυτού.

 iefimerida 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.