Απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας φέρνει πιθανές ανατροπές στους μισθούς των εργαζομένων σε φαστ φουντ και ανοίγει τον δρόμο για αναδρομικές αυξήσεις.

Σύμφωνα με τη διαιτητική απόφαση οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες γρήγορης εστίασης πρέπει να καλύπτονται από την κλαδική σύμβαση που εφαρμόζεται ήδη στον κλάδο του επισιτισμού. Η απόφαση του ΟΜΕΔ έχει περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018. Η τριμελής Διαιτησία απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΕΠΟΑ, ότι δεν αποτελούν εργοδοτική οργάνωση.


Σύμφωνα με την ομοσπονδία επισιτισμού δεν μπορούν να παραιτηθούν από την ικανότητα σύναψης ΣΣΕ, αφού έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας δευτεροβάθμιας εργοδοτικής οργάνωσης αλλά συνιστούν ορισμό ως τέτοιας και μόνο από την συμμετοχή τους στον ΣΕΤΕ αλλά και τη δημόσια δράση τους, σκοπός της οποίας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών.

Οι βασικοί μισθοί σύμφωνα με την απόφαση θα ξεκινούν 655,37 ευρώ των βοηθών και θα αυξάνονται ανάλογα με την ειδικότητα έως τα 940,76 ευρώ που προβλέπεται ως αμοιβή για τους αρχιμάγειρες.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.