Πολλές δίαιτες και διατροφές κάνουν πλέον την εμφάνισή τους τόσο σε περιοδικά fitness όσο και στα social media και τα site.

Ειδικά ενόψει καλοκαιριού, όλοι και όλες βρισκόμαστε σε μια περίοδο που θέλουμε να χάσουμε κιλά και να σφίξουμε. Με λίγα λόγια να χτίσουμε κορμί για την παραλία και όχι μόνο.

Πρόσφατα πέσαμε πάνω σε μια δίαιτα που δεν είχαμε ξανακούσει, τη δίαιτα με φαγόπυρο.

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» προέρχεται από την Ανατολή. Παρά την ονομασία του, δεν έχει σχέση με το σιτάρι. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» ενώ στην ουσία είναι σπόρος.

Είναι μικρός τριγωνικός καρπός με καφέ χρώμα, ενός χαμηλού θάμνου αυτοφυούς στην Ασία. Αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles ενώ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο.

Η δίαιτα αυτή στηρίζεται στην κατανάλωση μίας τροφής, που αντικαθιστά όλες τις άλλες τροφές. Ωστόσο, στη δίαιτα με φαγόπυρο συνηθίζεται η κατανάλωση κεφίρ ή πράσινου τσαγιού.

Θεωρείται, ακόμη, δίαιτα αποτοξίνωσης, που διαρκεί 10-14 μέρες, ωστόσο, βοηθά στην απώλεια βάρους και την προτιμούν γι’ αυτό το λόγο.

Η δίαιτα αυτή βέβαια είναι ιδιαίτερα αυστηρή και θέλει αφοσίωση, αλλά είναι αποτελεσματική. Απλώς πρέπει να καταναλώνεις μαγειρεμένο φαγόπυρο.

Το φαγόπυρο είναι μια τροφή με λίγες θερμίδες, που περιέχει μαγνήσιο, αμινοξέα, σίδηρο, κάλιο και βιταμίνες Β1 και Β6. Δεν περιέχει κακή χοληστερίνη και μη υγιή λίπη ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και υγιή πρωτεΐνη.

Τα οφέλη στην υγεία μας είναι πολλά: Πιο υγιή νύχια, μαλλιά και δέρμα, βοηθά το πεπτικό σύστημα και καθαρίζει το συκώτι, μειώνει τον κίνδυνο της χοληστερίνης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης, πιο υγιή κόκαλα αλλά και ενισχύει τη μνήμη.

Όσον αφορά στην απώλεια βάρους, μπορείς να χάσεις έως και 10 κιλά σε δύο εβδομάδες, αν ακολουθήσεις σωστά τη δίαιτα.

Μπορείς να τρως όσο φαγόπυρο θες για 10-14 μέρες. Κάθε μέρα πρέπει να τρως ένα ποτήρι από αυτό.

Πώς να προετοιμάσεις τον χυλό από φαγόπυρο: 

1. Πάρε ένα ποτήρι γεμάτο φαγόπυρο.

2. Πρόσθεσε δύο ποτήρια βραστό νερό και άστο μέχρι το πρωί. Θα μουλιάσει στο νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

3. Το πρωί θα είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.

Μπορείς να φας 1-2 φρούτα, κυρίως μήλα, ή και αποξηραμένα φρούτα, μαζί με τον χυλό.

Πρέπει να ακολουθήσεις και κάποιους κανόνες, κατά τη διάρκεια της διάρκειας:

Κατανάλωσε ένα λίτρο κεφίρ τη μέρα, 30 λεπτά πριν το γεύμα.
Πίνε 2 λίτρα νερό τη μέρα, όχι όμως όταν τρως.
Μην πιεις κάτω από έναν καφέ ή τσάι την ημέρα.
Μακριά από αλάτι, ζάχαρη, μπαχαρικά και βούτυρο.
Αν πεινάς πολύ, μπορείς να φας και 100-150 γραμμάρια γιαούρτι.
Καθόλου αλκοόλ
Μην τρως μετά τις 6

Η δίαιτα με φαγόπυρο και κεφίρ είναι πολύ αποτελεσματική και μπορείς να χάσεις εύκολα και γρήγορα κιλά σε έως και δύο εβδομάδες. Ωστόσο, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου καθώς δεν σου δίνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζεσαι.

Είναι σκληρή δίαιτα και πρέπει να την σταματήσεις μετά από 14 περίπου μέρες. Ακόμη, αν έχεις διαβήτη ή αλλεργία στον σπόρο αυτό, η δίαιτα δεν συνίσταται.

 

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.