Αντίδραση για το «ξεπούλημα της επιχείρησης»

Στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ) βρίσκεται η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της αντίδρασής τους στο «ξεπούλημα» της επιχείρησης, όπως αναφέρεται, ενώ στηρίζει και τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 23 Απριλίου.


Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, «μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, τώρα με σχετικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση προωθεί και την πώληση λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, μονάδων για τις οποίες δεν θα απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της και για τις οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία τους, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για παράλογες και ανεδαφικές μνημονιακές δεσμεύσεις που οδηγούν τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα, με αρνητικές επιπτώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και με δραματικά αποτελέσματα για κοινωνία και οικονομία.

Τέλος, διαμηνύει ότι τέτοιες αποφάσεις θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφού το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.