Μπορεί όλοι οι διατροφολόγοι, αθλητές και σύμβουλοι σωστής διατροφής να έχουν την δική τους θεωρία για το πως να χάσεις κιλά ή να υιοθετήσεις μία πιο υγιεινή διατροφή, αλλά όλοι επιμένουν σε ένα πράγμα… να πίνουμε πολύ μα πολύ νερό.

Κι όμως όταν δεν καταναλώνουμε πολύ νερό σύμφωνα με τους ειδικούς, τότε νιώθουμε πιο υποτονικοί, κουρασμένοι και σε υπερβολικές στιγμές θέλουμε να κάνουμε μέχρι και εμετό.

Μία λύση για να καταλάβεις αν πίνεις αρκετό νερό είναι να δεις το χρώμα των ούρων σου.

Αν είναι διαφανές και άοσμα, τότε είσαι ενυδατωμένος. Αν πάλι είναι αρκετά σκούρα και έχουν μία δυσάρεστη μυρωδιά τότε θα πρέπει να αρχίσεις να πίνεις περισσότερο νερό.

Βέβαια υπάρχει και πιο γρήγορος τρόπος για να καταλάβει κάποιος πως είναι αρκετά αφυδατωμένος.

Τι πρέπει να κάνεις; Απλώς πίεσε με τον αντίχειρα και το δείχτη το δέρμα σου στο άλλο σου χέρι (όχι από την μεριά της παλάμης).

Αν, λοιπόν, είσαι ενυδατωμένος τότε μετά το τσίμπημα το δέρμα σας θα επανέλθει αμέσως. Αν πάλι χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να φύγουν οι ζάρες από το τσίμπημα τότε πρέπει οπωσδήποτε να πιες νερό.

Γιατί να το κάνεις αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ικανότητα του δέρματος να αλλάζει σχήμα και να επιστρέψει στην τακτική του κατάσταση σχετίζεται άμεσα με το πόσο ενυδατωμένος είσαι  και επίσης είναι και η πιο γρήγορη λύση.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.