Πρωτοφανή αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία το Φεβρουάριο, δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, καθώς «φούσκωσαν» κατά περίπου 2 δις ευρώ, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει καμία σοβαρή φορολογική υποχρέωση!

Όπως προκύπτει από το συνοδευτικό πίνακα, δεν φαίνεται ούτε αθέτηση πληρωμών ΦΠΑ- πέρα από το σύνηθες «κενό»- ούτε στάση πληρωμών σε φόρους εισοδήματος κι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τεράστιο «φέσι» οφείλεται σε καταλογισμούς προστίμων μεγάλων υποθέσεων. Η ουσία είναι ότι τα 2,6 δις ευρώ των «καθαρών» φορολογικών οφειλών αντιστοιχεί σε 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενους, εκ των οποίων οι 26 έχουν χρεωθεί με περίπου 1 δις ευρώ!

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι οι κατασχέσεις, που «τρέχουν» με ρυθμούς 1.000 την ημέρα, με αποτέλεσμα μόνο το Φεβρουάριο να πέσει πέλεκυς σε άλλους 20.000 υπόχρεους. Συνολικά, 1.088.696 φορολογούμενοι βρίσκονται υπό τον κλοιό κατασχέσεων , πλειστηριασμών και δεσμεύσεων περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις υποχώρησε από τα 4.107.315 σε 3.964.279.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.