Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι κηδεύεται σε βαρύ πένθος ο 34χρονος Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Το πρωί θα φτάσει η σορός του με C-130 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και στη συνέχεια οδικώς, συνοδεία της συζύγου του, θα φτάσει στην Καρδίτσα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια συντριβής του MIRAGE-2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της απώλειας χωρικού προσανατολισμού, γνωστής και ως παραίσθησης που ο πιλότος χάνει τα όρια και δεν έχει αντίληψη, μπερδεύει το γαλάζιο του ουρανού με αυτό της θάλασσας.

Βάσιμο θεωρείται και το σενάριο ότι το δυστύχημα έγινε της νέφωσης και της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσαν στην περιοχή. Επίσης, η αφρικανική σκόνη δυσχέραινε κατά πολύ την ατμόσφαιρα.

Λιγότερο πιθανό είναι το σενάριο μηχανικής βλάβης.


Στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Μπαλταδώρου
Εις ένδειξη τιμής της προσφοράς του άτυχου σμηναγού στην εθνική ασφάλεια της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε χθες ότι η Βουλή υιοθετεί τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Η «υιοθεσία» συνοδεύεται από ετήσια οικονομική στήριξη της οικογένειας του εκλιπόντος, περίπου 17.000 ευρώ για τα δύο παιδιά.

Η Super League ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφέρει στην οικογένεια του άτυχου σμηναγού 100.000 ευρώ εις ένδειξη υποστήριξή της.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.