Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι σήμερα όλοι οι χρήστες του Facebook, καθώς σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ από σήμερα θα ενημερώνονται όσοι υπήρξαν θύματα της διαρροής δεδομένων στην Cambridge Analytica.

Tο σκάνδαλο αφορά περίπου 87 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων διέρρευσαν στην Cambrigde Analytica.

Φωτογραφία: AP

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες να ενημερώσει τους χρήστες του που έπεσαν θύματα της κλοπής των προσωπικών τους δεδομένων, με ένα μήνυμα στο feed τους (στις ειδοποιήσεις τους).

Δώστε βάση, αν δείτε το παρακάτω

Αρχικά, λοιπόν, επιλέξτε την ειδοποίηση που ενδεχομένως να δείτε στην κορυφή της «Αρχικής Σελίδας» σας με την φράση «Προστατέψτε τις πληροφορίες σας».

Οταν επιλέξετε αυτό το σύνδεσμο, τότε θα δειτε αναλυτικά μέσω ποιων εφαρμογών και sites έχετε συνδεθεί στο Facebook.

Μπορείτε έτσι να σβήσετε όσα δε θέλετε  να είναι συνδεδεμένα με το λογαριασμό σας.

Αν, όμως, δείτε ένα μήνυμα το οποίο γράφει «Αποκλείσαμε τον τάδε ιστότοπο γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει κάνει κατάχρηση ορισμένων προσωπικών σας πληροφοριών, κοινοποιώντας τες στην εταιρεία Cambridge Analytica»,  τότε είναι πολύ πιθανό να είστε ένας από τους 87 εκατομμύρια χρήστες, των οποίων τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσαν.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.