Συνέχεια αναζητούμε υγιεινές τροφές να προσθέσουμε στο διαιτολόγιό μας.

Κάποιοι σπόροι είναι ανάμεσα σε αυτές τις τροφές. Τελευταία ακούμε πολύ για τους σπόρους chia.

Οι μικροσκοπικοί αυτοί σπόροι είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, πρωτεΐνες, αντιοξειωτικά και Ωμέγα-3.

Πώς τους τρώμε όμως αυτούς τους σπόρους; Κι όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος!

Ένας άνδρας αντιμετώπισε έντονη δυσφαγία και δυσκολία κατάποσης,καθώς έφαγε μια κουταλιά ξηρούς σπόρους chia και ήπιε νερό. Ένας λόγος που οι σπόροι αυτοί συνδέονται με την απώλεια βάρους είναι γιατί διαστέλλονται πολλές φορές το μέγεθός τους στο νερό, κάτι που σε κάνει να νιώθεις χορτάτος. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος δεν είναι ευχάριστη εμπειρία, καθώς δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο στομάχι για να διασταλούν.

Ασφαλής τρόπος είναι να μουλιάσεις τους σπόρους στο νερό πριν τους φας. Αφού μουλιάσουν, οι σπόροι chia αναπτύσσουν μια ζελατινώδη επικάλυψη που πιστεύουν ότι βοηθά να μετακινηθούν γρήγορα στο πεπτικό σύστημα.

Άλλες ενδείξεις λένε ότι η κατανάλωση αλεσμένων σπόρων, και όχι ολόκληρων, επιτρέπουν στα λιπαρά οξέα Ω3 να φτάσουν στην κυκλοφορία τους αίματος.

Όταν περιλαμβάνονται σε μια συνταγή, ο οργανισμός μας μπορεί να χωνέψει τους σπόρους chia ολόκληρους, αλεσμένους ή μουλιασμένους για να λάβουν τα οφέλη που έχουν στην υγεία μας.

Αν είσαι έτοιμη να προσθέσεις αυτούς τους πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά σπόρους στη δίαιτά σου, υπάρχουν μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν.

Πουτίγκα: Οι σπόροι chia και το γάλα καρύδας είναι τέλεια συστατικά για μια πρωινή πουτίγκα. Ανέμειξε τα υλικά το προηγούμενο βράδυ και βάλε τα στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.

Αναψυκτικό που ξεφουσκώνει: Αν νιώθεις φούσκωμα, αυτό το ποτό πριν το πρωινό και τη γυμναστική είναι ότι πρέπει. Οι σπόροι συνδυάζονται με νερό καρύδας, που κάνει πιο ασφαλή την κατάποση.

Μάφιν με μύρτιλλα και chia: Φτιάξε τα κλασσικά μάφιν με μύρτιλλα και πρόσθεσε σπόρους chia για έξτρα θρεπτική δύναμη.

Αντιοξειδωτικό smoothie με μούρα: Βάλτε τους σπόρους στο πρωινό σας smoothie. Υψηλό σε βιταμίνη C και με πάνω από 10 γραμμάρια φυτικών ινών, το αντιοξειδωτικό μείγμα θα γίνει το αγαπημένο σας πρωινό.

Πάνω στο γιαούρτι: Αν θέλετε να πάρετε Ω3 εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγους σπόρους στο γιαούρτι σας, μαζί με λίγα φρούτα.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.