Η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ και οι σκόρερ
Τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια της στη Super League χρειάζεται η ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1994. Η Ένωση πήρε εύκολα το αθηναϊκό ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε 3-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Έτσι, βρίσκεται στο +8 από τον ΠΑΟΚ και στο +9 από τον Ολυμπιακό.

Δύο γκολ πέτυχε ο Αραούχο, στο 30΄ και στο 68΄, κι ένα ο Γκάλο στο 52΄. Οι «πράσινοι» έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 34΄, λόγω αποβολής του Ινσούα.

 Μπήκε πιο δυνατά ο ΠΑΟ

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Παναθηναϊκό, με τον Λουντ να σουτάρει με το αριστερό στο 5’, δίχως να ανησυχήσει όμως τον Μπάρκα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κουλιμπαλί ξεπέρασε τον Χουλτ, αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΚ αντέδρασε αστραπιαία διώχνοντας σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τον Κολοβέτσιο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Αραούχο στο 13’ και τον Μπακασέτα να σουτάρει ψηλά στο 25’. Στο επόμενο λεπτό Χουλτ και Κουλιμπαλί συγκρούστηκαν στον αέρα, με τον Σουηδό μπακ να γεμίζει αίματα, αλλά να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι έστω και με επίδεσμο.

Κόντρα στη ροή το 1-0 της ΑΕΚ

Και στο ημίωρο, ήρθε το 1-0 με ένα υπέροχο γκολ, προϊόν της ποιότητας του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα με το στήθος, άφησε πίσω τον Ινσούα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο!

Με δέκα ο Παναθηναϊκός

Η αποβολή του Ινσούα στο 34’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον σκόρερ, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πρασίνων». Ο Ουζουνίδης δεν έκανε αλλαγή, αλλά γύρισε τον Κουρμπέλη στα στόπερ.

Ένα «αεροπλανικό» του Δώνη στο 44’, που δεν βρήκε στόχο, κι ένα σουτ του Σιμόες στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ήταν το «κύκνειο άσμα» του πρώτου μέρους.

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το β’ μέρος, με την ΑΕΚ να «χτυπάει» ξανά στο 52’. Μπακασέτας και Χουλτ συνδυάστηκαν από τα αριστερά, ο τελευταίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Ροντρίγκο Γκάλο έκανε με πλασέ το 2-0!

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βράνιες, σε προσπάθεια του Βόσνιου να κάνει κοντρόλ, αλλά ο διαιτητής Θάνος το θεώρησε ακούσιο. Η απίθανη ατομική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου στο 58’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τους παίκτες του Χιμένεθ να αγωνίζονται πια απελευθερωμένα.

Με την υπογραφή του Αραούχο

Διπλή προσπάθεια του Μπακασέτα στο 67’ απέκρουσε πρώτα ο Βλαχοδήμος και μετά ο Κολοβέτσιος, αλλά από το κόρνερ που ακολούθησε ο Αραούχο έκανε το 3-0. Η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Αργεντινό που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε με τον Μπακασέτα στο 78’, με την μπάλα να βρίσκει τη ρίζα της δεξιάς δοκού και να πέφτει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ενώ στην άλλη εστία το φαλτσαριστό του Μυστακίδη πέρασε εκτός εστίας, με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους.

Πλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη τέσσερις βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός μάλλον χάνει οριστικά το «τρένο» της πέμπτης θέσης, πέραν φυσικά των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος Δ. (ΕΠΣ Γρεβενών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60’ Βράνιες – 10’ Κουρμπέλης, 12’ Ινσούα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 34’ Ινσούα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (76’ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63’ Μασούντ), Αραούχο (84’ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κάτσε (73’ Οικονόμου), Τζανδάρης, Μουνιέ (61’ Λουτσιάνο), Λουντ, Δώνης (73’ Μυστακίδης).

Η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ και οι σκόρερ


Οι σκόρερ στις συναντήσεις της 26ης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(14΄ Μάρκος Πάουλο)

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2
(36΄ Τζάλμα Κάμπος, 56΄ Κρέσπο)

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-1
(4΄ Νιασέ – 49΄ Ανσαριφάρντ)

Πανιώνιος – Ξάνθη 0-0

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 3-0
(11΄ Κονέ, 66΄, 72΄ Αλμπάνης)

Κέρκυρα – Λαμία 0-0

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0
(30΄, 68΄ Αραούχο, 52΄ Γκάλο)

Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 02/04

Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες)
1. ΑΕΚ 60
2. ΠΑΟΚ 52
3. Ολυμπιακός 51
4. Ατρόμητος 47
5. Ξάνθη 36
6. Πανιώνιος 34
7. Αστέρας Τρίπολης 33 -25αγ.
8. Παναιτωλικός 32
. Παναθηναϊκός 32
10. Λεβαδειακός 31
11. ΠΑΣ Γιάννινα 30 -25αγ.
12. ΑΕΛ 26
13. Λαμία 25
14. Απόλλων Σμύρνης 22 -25αγ.
15. Κέρκυρα 21
16. Πλατανιάς 10 -25αγ.

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

** Από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ο «δικέφαλος του βορά» έχει εφεσιβάλλει την απόφαση.

 Πίνακας σκόρερ

14 ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

13 ΓΚΟΛ: Κόντε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

10 ΓΚΟΛ: Αραούχο (ΑΕΚ)

8 ΓΚΟΛ: Λιβάια (ΑΕΚ), Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ουάρντα (Ατρόμητος), Γέντρισεκ (ΞΑΝΘΗ), Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

7 ΓΚΟΛ: Αλμπάνης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Ντάουντα (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Γιακουμάκης (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μάριν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Πέλκας (ΠΑΟΚ), Μοράρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

6 ΓΚΟΛ: Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Ντιγκινί (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Ρόσα (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σπιριντόνοβιτς (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Κάμπος (ΠΑΟΚ)

5 ΓΚΟΛ: Κρίζμαν (ΑΕΛ), Επστάιν (ΚΕΡΚΥΡΑ), Λάμπρου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βιγιαφάνιες (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ντίας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ενσικουλού (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

4 ΓΚΟΛ: Βράνιες, Μπακασέτας (ΑΕΚ) Ναζλίδης, Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βασιλακάκης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Πίτι (ΛΑΜΙΑ), Μπρίτο (ΞΑΝΘΗ), Σισέ, Τζούρτζεβιτς, (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λουντ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μασούρας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μάτος (ΠΑΟΚ)

3 ΓΚΟΛ: Μπαρτολίνι, Ελμπάζ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Ιγκλέσιας (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Νούνιες, Παμλίδης (ΚΕΡΚΥΡΑ), Μαρκόβσκι, Νιασέ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Κάστρο (ΞΑΝΘΗ), Μολίνς, Άλτμαν (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάζουρεκ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μασούντ, Ντουρμισάι, Λάμπρου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μακ, Μαουρίσιο (ΠΑΟΚ), Μαυροπάνος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

2 ΓΚΟΛ: Μάνταλος (ΑΕΚ), Μουνάφο, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Τόνσο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μανούσος, Κιβρακίδης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τουράμ (ΚΕΡΚΥΡΑ), Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (ΛΑΜΙΑ), Μπραντάο, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λισγάρας, Μεχία (ΞΑΝΘΗ) Πάρντο, Ένγκελς, Οφόε (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Χατζισαφί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Γεσίλ, (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Κρέσπο, Κουλούρης (ΠΑΟΚ), Χαλκιαδάκης, Τζημόπουλος,(ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Πετρόπουλος (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ), Μουνιέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

1 ΓΚΟΛ: Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκης Γ., Αλμέιδα, Γιόχανσον, Κλωναρίδης, Κονέ Π., Λόπες, Γκάλο (ΑΕΚ), Λεοζίνιο, Φατιόν, Περόνε (ΑΕΛ), Κοντοές, Παπάζογλου, Καστιγέχος, Ανιέτε, Κονέ Ε. (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Τσιλιανίδης, Δουβίκας, Μάσα, Γκοντό (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Καρασαλίδης, Μάντσον, Στρούγγης, Ντάουντα, Χατζηισαϊας, Κωτσόπουλος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Γκομές, Γρομητσάρης, Σιόντης (ΚΕΡΚΥΡΑ), Καραγιάννης, Ομο, Βάντερσον, Ακόστα, Βουό (ΛΑΜΙΑ), Γιακουμάκης Π., Λεονάρντο, Φαβάρο, Σουμπίνιο (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Σιλά, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Φασίδης (ΞΑΝΘΗ), Μιραλάς, Ρομαό, Μποτία, Φιγκέιρας, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Ζιλέ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μολέντο, Τσάβες, Χίλιεμαρκ, Δώνης, Γιόχανσον, Ινσούα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Χαντάκιας, Λόπες, Κλέσιο, Γουίλιαν (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Γκιοατά, Παπαγεωργίου (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Σάκχοφ, Βαρέλα, Λέοβατς, Βιεϊρίνια, Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Μπετρά, Ναδάλες, Γιάκος, Σολτάνι, Γαρουφαλιάς, Σκόνδρας, Μπέριος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Κοροβέσης, Μπούντνικ, Γκρζέλτσακ, Παπανικολάου (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Κονέ Ε., Τσόβιτς, Αλμπάνης (ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ), Ν. Γιαννακόπουλος (ΚΕΡΚΥΡΑ), Φαβάρο (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Φιγκέιρας, Ένγκελς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Χουλτ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Ντε Λούκας (ΞΑΝΘΗ), Μπαρμπόσα (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Στάμου (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.