Αμμοθύελλες πλήττουν από τη Δευτέρα τις βόρειες περιοχές της Κίνας, για τέταρτη φορά φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μετεωρολογική Διοίκηση της Κίνας (CMA).

Μέχρι στιγμής, η σκόνη και η άμμος έχουν επηρεάσει, μεταξύ άλλων, τις περιοχές του Πεκίνου, του Τιαντζίν, του Σανσί και της Χεμπέι, σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της CMA.

Σύμφωνα με το κέντρο, οι καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει μια περιοχή 1,5 εκατ. τετρ. χιλιομέτρων, ή περίπου το ένα έκτο της χώρας. Το φαινόμενο αναμένεται να διαρκέσει έως αύριο, Πέμπτη.
Στο Πεκίνο, η ορατότητα ήταν σήμερα χαμηλή, ενώ οι αρχές της πόλης εξέδωσαν το πρωί μπλε συναγερμό για τη σκόνη, που είναι ο χαμηλότερος από τις τέσσερις βαθμίδες στο σύστημα προειδοποίησης που διαθέτει η Κίνα.

Στη γειτονική Τιαντζίν, εκδόθηκε ήδη από τη Δευτέρα πορτοκαλί συναγερμός για σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση. Παράλληλα έχουν ληφθεί μέτρα, όπως περιορισμός της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην πόλη, περιορισμός της εκπομπής ρύπων στα εργοστάσια και αναστολή λειτουργίας στα εργοτάξια.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.