Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Γρεβενών – (αρχείο pdf)

29 Μαρτίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, εγκρίθηκε  οριστικά η  η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Γρεβενών με τίτλο “ΓΡΕΒΕΝΑ 2020” με προϋπολογισμό Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 6.640.000 €.

Οι εγκεκριμένες δράσεις που προέκυψαν από σχετική πρόταση του Δήμου Γρεβενών που συνδιαμορφώθηκε μετά από ευρεία διαβούλευση με φορείς, συλλόγους και πολίτες, στοχεύουν στην ανάδειξη των Γρεβενών ως έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας τα φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Στόχος της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, του μανιταριού και των τοπικών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων με παράλληλη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μέσα από την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας της περιοχής.


Πέραν αυτών στη Στρατηγική περιλαμβάνονται επίσης, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικές υποδομές καθώς και δράσεις ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, έχοντας ως γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Η δαπάνη του προγράμματος χρηματοδοτείται πλήρως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δείτε την απόφαση (αρχείο pdf)

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2018 at 18:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply