«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», σημείωσε από τις Βρυξέλλες για την ομηρεία στην πόλη Τρεμπ, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν συντονισμένα και εξαιρετικά γρήγορα μετά την αρχική επίθεση στην πόλη Καρκασόν που είχε θύμα ένα αστυνομικό του σώματος των CRS (ανάλογο των ΜΑΤ).

Ο πρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξή του προς όλους όσους «αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα κάνει για την ώρα «κανέναν επίσημο απολογισμό» της κατάστασης, η οποία, την ώρα που μιλούσε, δεν είχε ακόμα επιλυθεί στο εσωτερικό του σουπερμάρκετ.

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία της οποίας οι πρώτοι ανακριτές πρόκειται να φθάσουν επί τόπου.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αργότερα από τον Εισαγγελέα Παρισίων.

Ολοκληρώνοντας ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στους κατοίκους της πόλης Τρεμπ, διαβεβαιώνοντάς τους για την πλήρη κινητοποίηση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των αστυνομικών δυνάμεων, για την ασφάλεια της περιοχής όπου ο τρομοκράτης έχει καταφύγει.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.