Ο Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο δεν δίστασε να συγκρίνει με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας μιλούσε στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα.

Ο βουλευτής των Εργατικών Ιαν Οστιν εξέφρασε την άποψη ότι η αγγλική ομάδα δεν θα πρέπει να μετάσχει στο Μουντιάλ που θα γίνει στη Ρωσία το καλοκαίρι, ενώ δήλωσε ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τη διοργάνωση όπως έκανε ο Χίτλερ με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο.

«Ναι, νομίζω ότι η σύγκριση με το 1936 είναι σίγουρα σωστή. Είναι μία εμετική προοπτική», του απάντησε ο Τζόνσον, όμως συμπλήρωσε ότι «θα ήταν εξαιρετικά άδικο να τιμωρηθεί η αγγλική ομάδα».

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ακόμη κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ευθύνεται για την επίθεση στον Σκριπάλ. «Το μονοπάτι της ευθύνης οδηγεί στο Κρεμλίνο. Δεν έχει σημασία το πώς ακριβώς έγινε, η ευθύνη φτάνει σε εκείνους στην κορυφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η χρήση ενός χημικού όπλου είχε σκοπεί να στείλει το μήνυμα ότι κανένας Ρώσος πράκτορας δεν είναι απρόσβλητος και κανένας δεν μπορεί να γλιτώσει από το μακρύ χέρι της ρωσικής εκδίκησης, δήλωσε ακόμη ο Τζόνσον.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.