Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον συμφώνησε να συμμετάσχει σε έναν αγώνα δύο ατόμων.

Φυσικά, υπάρχει μια παγίδα. Τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα δεν θα έχουν τιμόνια, ούτε ταχύτητες αλλά ούτε και πεντάλ.

Συνήθως, αυτό θα προκαλούσε προβλήματα- αλλά όχι αν είστε ο Χάμιλτον ή ο Ροντρίγκο Χούμπνερ Μέντες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αν τελικά ο αγώνας πραγματοποιηθεί, οι Χάμιλτον και Μέντες θα χρησιμοποιούν ακουστικά που θα μεταφράζουν τα σήματα των εγκεφαλικών κυμάτων σε εντολές, επιτρέποντάς τους να επιταχύνουν, να φρενάρουν και να στρίβουν χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό τους.

Ο Χάμιλτον δεσμεύτηκε προφορικά για τον αγώνα, μιλώντας στο διήμερο συνέδριο Global Education and Skills Forum στο Ντουμπάι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Techradar, ο Χάμιλτον έδωσε μια ομιλία για το τι χρειάζεται για να είναι κανείς πρωταθλητής. Στο τέλος της ομιλίας, άρχισαν οι ερωτήσεις.

Ο Μέντες ήταν ένας από τους πρώτους που του έκαναν ερώτηση, αν και την χαρακτήρισε περισσότερο ως πρόκληση.

Ο Μέντες, ο πρώτος άνθρωπος που θα ελέγξει ένα αυτοκίνητο της F1 με το μυαλό του, ήθελε να αγωνιστεί με τον Χάμιλτον χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Emotiv Epoc+, ένα νευρολογικό ακουστικό που μετρά τα σήματα της εγκεφαλικής δραστηριότητας, τα κατανέμει σε εντολές και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν διάφορες συσκευές.

Η αρχική πρόκληση αν ο Μέντες να αγωνιστεί με ένα ακουστικό εναντίον του Χάμιλτον. Ο Χάμιλτον, «προφανώς δεν περίμενε την πρόκληση» σύμφωνα με το Techradar, αλλά δέχτηκε με τον όρο να φορούν και οι δύο ακουστικά.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.