Η Βρετανία αναθεώρησε ανοδικά την επίσημη πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη το 2018 ενώ οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια παρέμειναν αμετάβλητες ή αναθεωρήθηκαν λίγο προς τα κάτω, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,5% το 2018, συγκριτικά με την πρόβλεψη του Νοεμβρίου για 1,4%. Οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2019 και το 2020 είναι 1,3% για τα δύο έτη, παραμένοντας αμετάβλητες σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Για το 2021, η πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι 1,4% συγκριτικά με 1,5% προηγουμένως. Η πρόβλεψη για το 2022 είναι 1,5% από το 1,6% τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ είπε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ότι υπάρχει ακόμα δουλειά για να γίνει σε ό,τι αφορά τη βρετανική οικονομία και ότι θα συνεχίσει να έχει μια ισορροπημένη προσέγγιση στη διαχείρισή της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει αλλά ότι η κυβέρνηση πάντα θα έχει μια ισορροπημένη προσέγγιση για να μειώσει το χρέος μας, να επενδύει στις δημόσιες υπηρεσίες και να διατηρεί τους φόρους χαμηλούς», δήλωσε ο εκπρόσωπός της σε δημοσιογράφους.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.