Δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ξοδέψει η Disney για να φτιάξει νέα αξιοθέατα βασισμένα στις ταινίες «Frozen», «Star Wars» και «Marvel» στο θεματικό της πάρκο στο Παρίσι.

Το επενδυτικό σχέδιο ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ αναγγέλθηκε την Τρίτη μετά από συνάντηση του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν με τον Μπομπ Ίγκερ, τον CEO της Walt Disney Company.

Ο Μακρόν δήλωσε πως η επένδυση και η «ισχυρή δέσμευση» της Disney προς τη χώρα του, δείχνει πως η «Γαλλία επέστρεψε».

«Το σχέδιο επέκτασης είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα αναπτυξιακά έργα της Disneyland Paris από την ίδρυσή του το 1992» δήλωσε η Disney σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε πως τα νέα αξιοθέατα θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται σταδιακά από το 2021.

Το θεματικό πάρκο στο Παρίσι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης. Ωστόσο, έχει έρθει αντιμέτωπο με τεράστια χρέη και λίγους σχετικά επισκέπτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τη Νίκαια.

Η Disney αναγκάστηκε να διασώσει, οικονομικά, το πάρκο αρκετές φορές. Το 2014, επένδυσε ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο πάρκο ως μέρος μιας προσπάθειας για την δημιουργία νέων αξιοθέατων και ξενοδοχείων.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.