Υπογράφηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη οι δύο πρώτες προσκλήσεις του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II” με τις οποίες χρηματοδοτείται ο Δήμος Γρεβενών με το ποσό των 105.400 € για δράσεις Επισκευής – συντήρησης σχολικών & αύλειων χώρων και με 350.000 € για Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Μέσα από τις δράσεις αυτές ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε περαίτερω βελτίωση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών καθώς επίσης θα ενισχύσει τις δυνατότητες άμεσης παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η συνολική διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022, με δυνατότητα παράτασης.

Οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι: α) Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.


Βασικά κριτήρια για την επιλογή των δράσεων είναι: α) η συμβολή των υπό ένταξη μελετών, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών στους αναπτυξιακούς στόχους του προγράμματος, β) η συμβολή στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου και γ) γενικότερα η σκοπιμότητα, ο ολοκληρωμένος και λειτουργικός χαρακτήρας και η ωριμότητα υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.