Την άμεση στελέχωση του Ογκολογικού τμήματος της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας με δύο εξειδικευμένους γιατρούς, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό,

δώδεκα δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας. Στην ανοικτή επιστολή τους επισημαίνουν ότι «λόγω της υποστελέχωσης το Ογκολογικό τμήμα που ιδρύθηκε το 2011 με δύο γιατρούς, εδώ και έξι μήνες υπολειτουργεί μόνο με μια Επικουρική Ογκολόγο γιατρό». Οι δήμαρχοι επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου οι καρκινοπαθείς πραγματοποιούν τις χημειοθεραπείες τους και εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού των ασθενών στο παρελθόν χρειάστηκε να υποστηριχθεί επικουρικά από πρόσθετο προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες ανάγκες και ότι η κοντινότερη αντικαρκινική μονάδα δημόσιου η ιδιωτικού χαρακτήρα για τις χημειοθεραπείες των ασθενών βρίσκεται τουλάχιστον 140 χλμ μακριά από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, δηλαδή στην Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα η την Λάρισα.

Εκτός από την προκήρυξη των θέσεων δύο Ογκολόγων ζητούν «την πρόσληψη επικουρικού γιατρού για την άμεση κάλυψη των επειγουσών αναγκών του Ογκολογικού τμήματος». Να σημειώσουμε ότι σε μικρό διάστημα από σήμερα θα παραδοθεί η υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου με προδιαγραφές να στεγάσει την λειτουργία Ογκολογικής Κλινικής. Οι δώδεκα δήμαρχοι ζητούν από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό «την επίσπευση όλων των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου να στελεχωθεί το Ογκολογικό τμήμα και να προωθηθεί η αλλαγή του οργανογράμματος με την ίδρυση και λειτουργία της ογκολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας». Πιο συγκεκριμένα ζητούν να προβλεφθεί στο νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου «τέσσερις οργανικές θέσεις Ογκολόγων, για τη θεραπεία των αυξημένων αναγκών της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και η λειτουργία ακτινοθεραπευτικoύ τμήματος με 2 ακτινοθεραπευτές-ακτινολόγους».


Τέλος επισημαίνουν ότι εάν δεν στελεχωθεί άμεσα το μοναδικό Ογκολογικό τμήμα της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας , οι ασθενείς θα είναι αναγκασμένοι ακόμη και για τις χημειοθεραπείες τους να επισκέπτονται δομές υγείας που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις, υπενθυμίζουν ότι οι δημόσιες δομές υγείας για τους καρκινοπαθείς είναι ήδη κορεσμένες και δηλώνουν ότι εξαιτίας και της οικονομικής κατάστασης γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η λειτουργία των δομών Υγείας στην περιφέρεια για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους καρκινοπαθείς.

Την επιστολή υπογραφούν οι Σάββας Ζαμανίδης Δήμαρχος Εορδαίας, Ελευθέριος Ιωαννίδης Δήμαρχος Κοζάνης, Δημήτριος Λαμπρόπουλος Δήμαρχος Βοϊου, ο Δήμαρχος Σερβίου-Βελβαντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Δήμαρχος Γρεβενών Γεώργιος Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτριος Καραστέργιος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Ορεστίδος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος.

vetonews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.