Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με 455.400 € ενισχύεται ο Δήμος Γρεβενών από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”

23 Φεβρουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Υπογράφηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη οι δύο πρώτες προσκλήσεις του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II” με τις οποίες χρηματοδοτείται ο Δήμος Γρεβενών με το ποσό των 105.400 € για δράσεις Επισκευής – συντήρησης σχολικών & αύλειων χώρων και με 350.000 € για Προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Μέσα από τις δράσεις αυτές ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε περαίτερω βελτίωση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών καθώς επίσης θα ενισχύσει τις δυνατότητες άμεσης παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες.

Η συνολική διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022, με δυνατότητα παράτασης.

Οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι: α) Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.


Βασικά κριτήρια για την επιλογή των δράσεων είναι: α) η συμβολή των υπό ένταξη μελετών, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών στους αναπτυξιακούς στόχους του προγράμματος, β) η συμβολή στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του δήμου και γ) γενικότερα η σκοπιμότητα, ο ολοκληρωμένος και λειτουργικός χαρακτήρας και η ωριμότητα υλοποίησης των προτεινόμενων δράσεων.

This entry was posted on Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2018 at 22:04 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply