Οι πτυχώσεις που δείχνουν προδιάθεση για καρκίνο, διαβήτη μέχρι και άσθμα

Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορεί να αποκαλύψουν από ποιες σοβαρές ασθένειες κινδυνεύει κάποιος περισσότερο, σύμφωνα με ερευνητές από διακεκριμένα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι το σχήμα των πτυχώσεων του δέρματος δημιουργεί μοτίβα, τα οποία είναι ενδεικτικά της προδιάθεσης, μεταξύ άλλων, για καρκίνο, διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας και άσθμα.

Σε πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Obstetrics & Gynecology», οι επιστήμονες μελέτησαν 300 γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών και άλλους γυναικολογικούς καρκίνους. Διαπίστωσαν ότι στα δακτυλικά αποτυπώματά τους υπήρχαν λιγότεροι κυκλικοί σχηματισμοί και περισσότερα μοτίβα σε σχήμα αψίδας.

Επίσης, ερευνητές του Tehran University of Medical Sciences του Ιράν ανακάλυψαν ότι στα δακτυλικά αποτυπώματα ασθενών με καρκίνο του μαστού υπήρχαν περισσότερα μοτίβα σε σχήμα αψίδας. Ερευνητές του University Hospital Zagreb της Κροατίας διαπίστωσαν δε ότι όσοι εμφάνιζαν όγκους στην υπόφυση είχαν περισσότερες πτυχώσεις σε συγκεκριμένη περιοχή των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.


Διαφορετικά μοτίβα στις έλικες και περισσότερες πτυχώσεις σε συγκεκριμένη περιοχή είχαν όσοι έπασχαν από στεφανιαία νόσο, σε σχέση με τους υγιείς, σύμφωνα με ερευνητές του Ningxia Medical University της Κίνας. Από την άλλη, ερευνητές του Ohio University των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι όσοι εμφανίζουν διαβήτη τύπου 1 ή 2 έχουν πάρα πολλές διαφορές ανάμεσα στα αποτυπώματα των δαχτύλων του δεξιού και του αριστερού χεριού, ενώ συνήθως οι διαφορές είναι περιορισμένης έκτασης. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο «International Journal of Healthcare and Biomedical Research» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι πάσχουν από άσθμα έχουν λιγότερα μοτίβα σε σχήμα αψίδας και περισσότερους κυκλικούς σχηματισμούς στα δακτυλικά αποτυπώματά τους.

Τουρκική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neuroscience», επισημαίνει ότι όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν περισσότερες διπλώσεις και κυκλικούς σχηματισμούς στα δάχτυλα του αριστερού χεριού. Τα παιδιά που πάσχουν από περιοδοντίτιδα, όπως διαπίστωσαν ερευνητές του Pacific University της Ινδίας, έχουν περισσότερους κυκλικούς σχηματισμούς σε συγκεκριμένη περιοχή των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους. Τέλος, οι άνδρες με πρόβλημα υπογονιμότητας είχαν λιγότερους κύκλους σε συγκεκριμένο σημείο.

dimokratianews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.