Είναι 12 Φεβρουαρίου 2015 στο Σλιπ Τρέιν Αρένα, έδρα των Σακραµέντο Κινγκς, οι οικοδεσπότες τα έχουν βρει σκούρα απέναντι στους φιλοξενουµένους Μιλγουόκι Μπακς και ο 35χρονος βετεράνος φόργουορντ Ρέτζι Εβανς έχει µια απορία από τον πάγκο της οµάδας του. «Πόσων χρόνων είσαι;» ρωτάει τον Γιάννη Αντετοκούνµπο σε µια στιγµή που ο νεαρός άσος των Μπακς περνάει στο παρκέ από κοντά του. «Είκοσι» απαντά εκείνος. «Οχι, ρε φίλε» λέει ο Εβανς.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑgazino η έκπληξη και η εκτίµηση που διακρίνει κανείς στο βλέµµα του παλιού µεσούντος του αγώνα είναι πηγαίες, εξ ου και η σκηνή είναι ίσως πιο δυνατή από το πλήθος των επαίνων που ο Γιάννης λαµβάνει σε καθηµερινή πλέον βάση.

«Χαίρομαι να τον βλέπω να παίζει» έλεγε τον Δεκέμβριο του 2017 ο πεντάκις πρωταθλητής με τους Λος Αντζελες Λέικερς και πλέον απόστρατος Κόμπι Μπράιαντ. «Μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών» σημείωνε τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο νυν πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς Κέβιν Ντουράντ. «Θα τον πάρω στην ομάδα μου για να μη μου ξανακαρφώσει στα μούτρα, όπως πέρυσι» πληροφορούσε τους δημοσιογράφους ο συμπρωταθλητής του, Στέφεν Κάρι, στις 18 Ιανουαρίου 2018. Και όντως ο Κάρι το είπε και το έκανε: όπως του δίνουν το δικαίωμα οι νέοι κανόνες που καταργούν από εφέτος το παραδοσιακό σχήμα «Ανατολή – Δύση» για χάρη ενός συστήματος όπου οι πρώτοι της ψηφοφορίας των φιλάθλων διαλέγουν την παρέα τους στον αγώνα, επέλεξε τον Αντετοκούνμπο ως συμπαίκτη του στο All-Star Game που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) στο Στέιπλς Σέντερ του Λος Αντζελες.


Κατά µία έννοια, αυτό το All-Star Game αποτελεί το επιστέγασµα των όσων έχει πετύχει ο Γιάννης στο NBA από το 2013 έως σήµερα. Κατευθείαν από την ελληνική Α2 και τον Φιλαθλητικό, προσγειώθηκε στα 18 του σε µια πραγµατικότητα όπου πολλοί νέοι µπασκετµπολίστες αποπροσανατολίζονται βλέποντας οµάδες, οπαδούς και αθλητικό Τύπο να τους αποθεώνουν για τις δυνατότητές τους – και να τους ξεχνούν αµέσως όταν δεν αποδίδουν ταχύτατα τα αναµενόµενα, όπως απαιτεί η καθηµερινότητα ενός σκληρού πρωταθλήµατος.

Ο Αντετοκούνµπο, ωστόσο, µετέτρεψε το κέφι του για το παιχνίδι σε θαυµαστή στοχοπροσήλωση, εκµεταλλεύθηκε τα αθλητικά του προσόντα, αύξησε τον όγκο, βελτίωσε τη φυσική του κατάσταση, έγινε ο «Greek Freak» (όπου ο όρος «freak» δεν παραπέµπει στο «φρικιό», αλλά στο «θαύµα της φύσης», «freak of nature» αγγλιστί). Το περιοδικό «Sports Illustrated» τον επέλεξε εφέτος ως τον 9ο καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ και αν το draft του 2013 γινόταν τώρα, σύµφωνα µε τον έγκυρο δικτυακό τόπο Hoopshype.com δεν θα επιλεγόταν στη 15η θέση, όπως τότε, αλλά θα σκαρφάλωνε στο νούµερο 1.

Διανύει την καλύτερή του σεζόν, µε 27,9 πόντους, 10,3 ριµπάουντ και 4,7 ασίστ κατά µέσο όρο, υπέγραψε το 2016 ένα τετραετές συµβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων, για αρκετό διάστηµα της ψηφοφορίας του All-Star Game ήταν πρώτος στις προτιµήσεις µεταξύ των παικτών της Ανατολικής Περιφέρειας – τον Νοέµβριο, µάλιστα, το όνοµά του ακουγόταν στη συζήτηση για το MVP, το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.