Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτά είναι τα καθημερινά πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν υψηλή αρτηριακή πίεση

21 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσουμε όσο μεγαλώνουμε.

Η υπέρταση που δεν έχει διαγνωστεί ή θεραπευτεί μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση, καρδιαγγειακή νόσο ακόμη και σε καρδιακά επεισόδια ή εγκεφαλικά. 

Τι μπορεί όμως να προκαλέσει υψηλή πίεση στο αίμα;

Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση και δεν τους είχαμε σκεφτεί ποτέ. Τυχαία, καθημερινά γεγονότα που δεν μπορύμε να αποφύγουμε.

Αν σας συμβαίνει ένα από τα ακόλουθα, προσέξτε την πίεσή σας και επισκεφθείτε τον γιατρό σας, αν δεν νιώθετε καλά.

1. Έχει φασαρία εκεί που μένεις

Το να είσαι εκτεθειμένος σε θόρυβο εκεί που μένεις ή εργάζεσαι, και κυρίως όταν κοιμάσαι, συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με έρευνα, καθώς ο θόρυβος προκαλεί στρες. Χρησιμοποίησε τα ειδικά μηχανήματα που μειώνουν τους θορύβους.

2. Ο μισθός σου είναι χαμηλός

Εκτός από οικονομικά, μπορεί να σου προκαλέσει και προβλήματα υγείας. Ο μισθός παίζει ρόλο στο να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Αν νιώθεις χάλια, αυξάνεται το άγχος, που είναι παράγοντας της υπέρτασης, όπως είπαμε. Ακόμη, τα λίγα λεφτά μπορεί να σημαίνουν όχι καλή διατροφή και άσκηση.

3. Γλυκό και αλμυρό μαζί

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά. Η φρουκτόζη και το αλάτι μαζί αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.

4. Στον δρόμο

Η μόλυνση του αέρα στην οποία εκτίθεσαι κάθε μέρα σε κάνει ευάλωτο. Το να αναπνέεις αυτόν τον αέρα μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις.

5. Εξαρτάσαι από την καφεΐνη

Ο καφές μπορεί να μας ξυπνά και να μας κάνει δραστήριους αλλά προκαλεί αύξηση στην πίεση του αίματος και στρες αλλά και προβλήματα στην καρδιά. Μια κούπα είναι αρκετή.

6. Παίρνεις χάπια

Χάπια με οιστρογόνα προκαλούν υψηλή πίεση και ασθένειες στην καρδιά, κυρίως σε γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά.

7. Ζεις σε κρύο κλίμα

Ο κρύος καιρός κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία να διατηρούν τη ζέστη και τη θερμοκρασία του σώματος. Έτσι, το αίμα δεν κινείται με την πίεση σου να ανεβαίνει, θέτοντας σε ρίσκο την καρδιά. Τα θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια αυξάνονται, μάλιστα, τον χειμώνα.

8. Τρως πολλές πατάτες

Κακά νέα. Αν τρως πάνω από 4 φορές την εβδομάδα πατάτες, ρισκάρεις να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση. Μπορείς να τις τρως με μέτρο και κυρίως βραστές ή σε μορφή πουρέ.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2018 at 14:04 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply