Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα σνακ που ένας διατροφολόγος προτιμά να καταναλώνει μέσα στη μέρα

20 Φεβρουαρίου, 2018 by Σταματίνα

Oι διατροφολόγοι δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, αλλάζοντας το σώμα σου από τη μια μέρα στην άλλη.

Η απώλεια βάρους είναι καθαρά θέμα προσωπικής και συστηματικής προσπάθειας.

Οι διατροφολόγοι είναι απλά οι σύμμαχοι, οι σύμβουλοι και υποστηρικτές σου στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου σου και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να χάσεις βάρος σε μια γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητά που απαιτεί το μέγιστο της ενέργειάς σου.

Οι «γκουρού της διατροφής» λατρεύουν τα σνακ όσο εσύ. Υπάρχει, όμως, ένα βασικό κριτήριο για κάθε διατροφική επιλογή τους: αυτό που θα καταναλώσουν θέλουν να τους δίνει ενέργεια -που να μην χάνεται μετά από λίγο- και να τους κάνει καλό.

Ποια σνακ μπορεί να αποτελούν επιλογή για έναν διατροφολόγο στα διαλείμματά του μέσα στη μέρα του, χωρίς να τον επιβαρύνουν με «κακά» λιπαρά και «κενές» θερμίδες;

Μήλα:

Το σνακ που σε χορταίνει με τις φυτικές του ίνες και παράλληλα βοηθά στην καύση του λίπους. Περιέχει ασβέστιο, βιταμίνη Α και C, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και φολικό οξύ.

Μαύρη σοκολάτα: Ενα σνακ γεμάτο αντιοξειδωτικά, που δίνει ενέργεια και καλύπτει την ανάγκη του οργανισμού για κάτι «γλυκό». Χωρίς ενοχές.

 

Mπάρες δημητριακών: Ενα σνακ που -αν δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα- μπορεί να αποτελέσει μια ωφελιμη επιλογή για τον οργανισμό. Χαμηλές σε λιπαρά, τροφοδοτούν με ενέργεια τον οργανισμό. Προσφέρουν γρήγορα το αίσθημα κορεσμού και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Βραστά αυγά: Ενα σνακ με λίγες θερμίδες που μπορεί να χαρίσει ενέργεια μέσα στη μέρα σας. Πλούσια πηγή πρωτεινών, βιταμίνης Α, Β12, φυλλικού οξέος, φωσφόρου. Βοηθά στην καύση του λίπους και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού.

 

Μια μπανάνα: Γευστική, με πλούσιο άρωμα και πολύ θρεπτική. Περιέχει κάλιο, φυτικές ίνες, νιασίνη, ασβέστιο, σίδηρο. Μια ιδανική επιλογή για σνακ μέσα στη μέρα.

Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, καρύδια): Μια τέλεια επιλογή για σνακ όταν είναι ωμοί και όχι αλατισμένοι. Περιέχουν καλά λιπαρά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, πρωτείνες και ιχνοστοιχεία.

Γιαούρτι: Θρεπτικό, εύπεπτο, πηγή πρωτεινών, βιταμίνης Α, βιταμίνης D, ασβεστίου. Χορταστικό και ιδανική επιλογή για σνακ μέσα στη μέρα.

bovary
loading…

This entry was posted on Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2018 at 13:04 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply