Το πλύσιμο των ρούχων του παιδιού έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και κάποια σημεία προσοχής. Το mother.gr τα καταγράφει αναλυτικά για να κάνετε σωστά τη διαδικασία:

Μέχρι την ηλικία των έξι μηνών, όλα τα ρούχα του μωρού χρειάζονται αποστείρωση για να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί.

Πλένετε κάθε καινούργιο ρούχο που αγοράζετε πριν το φορέσει το μωρό σας, όσο καθαρό και φρεσκοπλυμένο κι αν φαίνεται.

Επειδή τα φορμάκια του νεογέννητου μωρού σας θα είναι 100% βαμβακερά, το πλύσιμό τους πρέπει να γίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Να επιλέγετε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται σε βρεφικές ηλικίες. Αν είναι να χρησιμοποιήσετε άλλο απορρυπαντικό, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένο.

Το απορρυπαντικό για παιδικά ρούχα πρέπει να έχει ως βάση το σαπούνι, ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λευκαντικά.

Επειδή ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά προϊόντα, πλύνετε τα παιδικά ρουχαλάκια σε διαφορετική πλύση από αυτά της υπόλοιπης οικογένειας.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστή δόση απορρυπαντικού και όχι περισσότερη, καθώς ενδέχεται να μείνουν υπολείμματα στα ρούχα του μωρού.

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.