Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος καταγγέλλει συχνά πυκνά τον τούρκο πρωθυπουργό για νησιά «υπό ελληνική κατοχή», σε μια πλειοδοσία εθνικιστικής ρητορικής.

Σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του κ.Κιλιτσντάρογλου.


«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον “λογαριασμό” στην κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!» τόνισε σε έντονο ύφος ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός απάντησε με τον τρόπο αυτό στις καταγγελίες του Κιλιτσντάρογλου ότι επί των ημερών του κυβερνώντος κόμματος AKP η Ελλάδα αφέθηκε να «καταλάβει» 18 διαφιλονικούμενες νησίδες του Αιγαίου. Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, η «απώλεια» οφείλεται στη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ως γνωστόν ο τουρκος πρωθυπουργός αμφισβητεί.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.