Ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της από κοινού δήλωσης του Πρωθυπουργού και του Σκοπιανού ομολόγου του χθες, πως σε μια προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών θα αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και θα «αποσυρθεί» η ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».

Η διεθνής καταχώρηση της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων, όπως προκύπτει από την λίστα αεροδρομίων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), είναι «Skopje» (βλ. εδώ: http://www.flugzeuginfo.net/table_airportcodes_country-loca…).


Αντίστοιχα η ονομασία του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» είναι «Kavala Intl Airport (Megas Alexandros)» (βλ. εδώ:http://www.flugzeuginfo.net/table_airportcodes_country-loca…).
Άρα σε ποια αλλαγή ονόματος αεροδρομίου μπορούμε να υπολογίζουμε αφού ήδη το μόνο αεροδρόμιο που αναγνωρίζεται διεθνώς ως «Μέγας Αλέξανδρος» είναι αυτό της Καβάλας (βλ. επικουρικά εδώ:http://worldaerodata.com/wad.cgi?id=GR83147&sch=Megas), ενώ των Σκοπίων αναγνωρίζεται ως «Skopje». Το αν υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του εκεί αεροδρομίου πινακίδες με την ονομασία «Alexander the Great» η αν το έχουν στο εθνικό τους ονοματολόγιο καταχωρημένο ως τέτοιο, αυτό δεν αφορά τη διεθνή αναγνώριση του αεροδρομίου.

Εν ολίγοις, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι προσπάθειες προσέγγισης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τις αλυτρωτικές βλέψεις της άλλης πλευράς και όχι σε ζητήματα ονοματοδοσίας υποδομών που ούτως ή άλλως διεθνώς έχουν καταχωρηθεί με διαφορετική ονομασία.

evangelos.simandrakos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.