Λαχταριστό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας  και λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.