Το τόφου υποκαθιστά άνετα το κρέας και το προτιμούν όλοι οι χορτοφάγοι.

Περιέχει οκτώ από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Eίναι τρόφιμο με σχετικά μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (1,2 γρ. / 100 γρ.), φτωχό σε χοληστερίνη και πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Το κακό με το τόφου είναι πως είναι εντελώς άνοστο. Θέλει μαρινάρισμα πριν καταναλωθεί, αλλιώς θυμίζει ελαστικό αυτοκινήτου. Με την παρακάτω νόστιμη και εύκολη συνταγή γίνεται λουκούμι.

Υλικά

  • 1 πακέτο τόφου, σε βιολογικά καταστήματα
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζανιού σάλτσα  Hoisin (αν βρείτε στα ασιατικά ράφια, αλλιώς δεν πειράζει)
  • 1 κουταλιά γλυκού τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλιάς σούπας μπούκοβο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού σουσαμέλαιο
  • 1 κουταλιά σουσάμι για γαρνίρισμα
  • Πράσινο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
  • Ρύζι και μπρόκολο για συνοδεία

 

Εκτέλεση

  • Βγάλτε το τόφου από το πακέτο και τυλίξτε το σε χαρτί κουζίνας να βγάλει τα υγρά του -Τοποθετήστε από πάνω ένα βαρύ σκεύος, βοηθάει -Αφήστε το για 1 ώρα
  • Σε μπολ βάλτε την σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα Hoisin, τη ζάχαρη, το τζίτζερ, το σκόρδο, το μπούκοβο και λίγο αλάτι
  • Κόψτε το τόφου σε κύβους και βάλτε το στο μπολ για 30 λεπτά
  • Σε τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί -Στραγγίστε το τόφου και ροδίστε το πολύ καλά
  • Προσθέστε και το σουσαμέλαιο και ροδίστε ακόμη για 1-2 λεπτά
  • Βγάλτε από το τηγάνι
  • Στο μεταξύ ετοιμάστε ρύζι αρωματικό και βραστό μπρόκολο al dente, στον ατμό
  • Σερβίρετε όλα μαζί, ρίξτε φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω και σουσάμι

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.