Tη Vodafone επέλεξε ως προτιμητέο πλειοδότη στον διαγωνισμό για την Cyta Hellas η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Στην σχετική ανακοίνωση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, μητρικής της Cyta Hellas, αναφέρονται τα εξής:

«Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και της θυγατρικής της εταιρείας Digimed Communications Ltd  (Πωλητές), στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία VODAFONE – PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Cyta Hellas Telecommunication SA.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή.»

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2016 το πελατολόγιο της εταιρείας κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την σταθερή και 51 χιλιάδες για την κινητή. Η εταιρεία το 2016 εμφάνισε συνολικό κύκλο εργασιών 90,8 εκατ. ευρώ, EBITDA – 2,41 εκατ. ευρώ και ζημιές 18,91 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 18,80 εκατ. ευρώ το 2015).

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα της εταιρείας στην Ελλάδα, το πρώτο στοιχείο που την καθιστά ελκυστική είναι ότι σήμερα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών, μήκους άνω των 5.500 χιλιομέτρων.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.