Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Τουρκία, για τα ελληνικά νησιά και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έκανε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κιλιντσάρογλου προκάλεσε ξανά την κυβέρνηση να απαντήσει για τα νησιά, τα οποία εκείνος ισχυρίζεται ότι είναι ελληνικά.

«Οσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου: Έχω κάνει του κόσμου τις ερωτήσεις. Κάθε φορά ρωτάω! Αυτά τα νησιά σε εμάς ανήκουν ή στην Ελλάδα, σύντροφοι; Απαντάει σε κάθε ερώτηση που βγαίνει από το στόμα μου, αλλά όταν ερχόμαστε σε αυτή την ερώτηση σιωπά ο ευλογημένος (ο Ερντογάν). Κιχ δεν βγάζει! Τίνος είναι αυτά τα νησιά, σύντροφοι;», είπε.


Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ του απάντησε προτρέποντάς τον να ρωτήσει εκείνους που τα παραχώρησαν.

«Από το να κάνεις σε εμάς αυτή την ερώτηση, ρώτα εκείνους που παρέδωσαν αυτά τα νησιά τότε. Πότε παραδόθηκαν τα νησιά εκεί; Πήγαινε και ζήτα το λογαριασμό από εκείνους που παρέδωσαν τα νησιά», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.