Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από τη στιγμή που έκανε εξομολογήσεις και δηλώσεις στον Μάικλ Γουλφ, συγγραφέα του βιβλίου « Fire and Fury », που χαρακτηρίζει ηλίθιο τον Τραμπ και είναι εξαιρετικά επικριτικό στην διοίκησή του.

Ο Στηβ Μπάνον είχε δηλώσει στον αμερικανό ιστορικό Ronald Radosh ότι είναι λενινιστής. «Ο Λένιν», είχε εξηγήσει «ήθελε να καταστρέψει το κράτος, αυτός είναι και ο δικός μου στόχος».

Ενα κυνηγητό σταλινικού τύπου έχει εξαπολυθεί σήμερα εναντίον του. Σε σημείο που αναγκάστηκε να παραιτηθεί, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, από την διεύθυνση του σάιτ Breitbart News, το οποίο μεταμορφώθηκε, υπό την διοίκησή του, σε υπερεθνικιστικό εργαλείο προπαγάνδας.

Η παραίτησή του έρχεται έξι μήνες μετά την αναγκαστική αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και τον διορισμό του πρώην στρατηγού John Kelly στη θέση του.

Καταρχήν κατηγορήθηκε ότι έκανε εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον του Τραμπ στον Μάικλ Γουλφ και εκείνος τις συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, «καίγοντας» τον αμερικανό πρόεδρο. Στη συνέχεια, έχασε την πολύτιμη στήριξη της οικογένειας Mercer, μετόχου στο σάιτ Breitbart News.
«Οταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του αλλά και το μυαλό του», είχε αντιδράσει στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος, αμέσως μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του Γουλφ. Αυτό που τον έκανε κυρίως έξαλλο ήταν ότι ο Μπάνον είχε κατηγορήσει τον γιό του, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, για «προδοσία», γιατί συνομιλούσε με Ρώσους κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Πλέον, στο Twitter, οι οπαδοί του Τραμπ έχουν δώσει στον Στηβ Μπάνον το υποκοριστικό «Στηβ ο κακοχυμένος» και ανεβάζουν συνεχώς σχόλια για το πρόχειρο ντύσιμό του.

Ο πρώην σύμβουλος προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα για την «προδοσία» του υιού Τραμπ, αλλά ήταν πολύ αργά. Ερωτηθείς για την νέα δήλωση Μπάνον ένας εκπρόσωπος του Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να τον συγχωρήσουν.

Τα «λάθη» του προέδρου
Παρότι προστάτευε και συμβούλευε τον αμερικανό πρόεδρο και εμφανιζόταν βασιλικότερος του βασιλέως, ο Στηβ Μπάνον διαφωνούσε με πολλές αποφάσεις του προέδρου Τραμπ. Ηταν κατά της ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, η οποία αποφασίστηκε το καλοκαίρι του 2017. Είχε επίσης δηλώσει, δημόσια, ότι ήταν περιττή η λεκτική επίθεση του Τραμπ εναντίον της Βόρειας Κορέας και του Κιμ Γιόνγκ Ουν. Ο Στηβ Μπάνον εκτιμούσε, στην πραγματικότητα, ότι ο πραγματικός εχθρός είναι η Κίνα και ότι ο Τραμπ δεν έπρεπε καν να ασχολείται με τους βορειο-κορεάτες που τον αποσπούσαν από τον στόχο να μειώσει την επιρροή της Κίνας.

Είχε επίσης χαρακτηρίσει «λάθος», καλεσμένος στην εκπομπή « 60 Minutes » του CBS, την απόλυση του διευθυντή της FBI, James Comey, και την είχε χαρακτηρίσει «το χειρότερο λάθος στην σύγχρονη πολιτική ιστορία». Είχε δίκιο, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η απόλυση αυτή οδήγησε στον ορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ερευνήσει την δράση του ρωσικού παράγοντα στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Στην Μπάνον ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης Τραμπ. Αλλά σε ένα πορτρέτο που του αφιερώνει το περιοδικό Vanity Fair, φαίνεται ότι στην πορεία είδε άλλα πράγματα. Οπως αναφέρει το βιβλίο του Μάικλ Γουλφ, ο Μπάνον αποκαλεί τον Ντόναλντ Τραμπ «ένα παιδί έντεκα ετών». Στις κατιδίαν συνομιλίες του, μάλιστα, αμφιβάλλει ότι ο Τραμπ θα ξανακερδίσει τις εκλογές το 2020.
Η παραίτησή του από το σάιτ Breitbart News δείχνει να είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον Στηβ Μπάνον.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.