Ο Πανιώνιος σφράγισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος,

αφού επικράτησε με 1-0 στην Κρήτη του ΟΦΗ και με συνολικό σκορ 3-0 πέρασε στους «8».

Άνετη πρόκριση και για τον ΠΑΟΚ που αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με τα Τρίκαλα στην Τούμπα, έχοντας νικήσει ωστόσο στη Θεσσαλία με 5-1.

Η ΑΕΚ μετά το 4-0 στο Αγρίνιο, δεν είχε πρόβλημα να νικήσει και στο ΟΑΚΑ με 1-0 τον Παναιτωλικό και να πάρει το 3ο εισιτήριο για τους «8».

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0

To «αρχοντικό» στιλ του Ερικ Μοράν ήταν το μοναδικό στοιχείο που μένει ως ανάμνηση από τη ρεβάνς ΑΕΚ-Παναιτωλικός (1-0 με σκόρερ τον Λόπες στο 65΄) για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Ενα ματς που είχε τελειώσει πριν… αρχίσει, αφού το 0-4 του Αγρινίου είχε οριστικοποιήσει την πρόκριση της Ενωσης στους προημιτελικούς για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ετσι, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο ντεμπούτο του 26χρονου μέσου

Ο Μοράν φάνηκε πως είναι παίκτης με την ικανότητα να ηρεμεί το παιχνίδι, έχει εξαιρετική αίσθηση του γηπέδου με «50άρα» μπαλιά που αποτελεί πολυτέλεια. Γενικά ήταν άψογος, αλλά φυσικά δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο το αποψινό ματς, καθώς η πίεση ήταν υποτυπώδης και ο αντίπαλος (λογικά) νωχελικός. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που δημιούργησε τη σημαντικότερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Μπάρκα να εξουδετερώνει το τετ-α-τετ του Ντίας που προέκυψε από λάθος του Βράνιες.

Οι δύο ομάδες «έψαξαν» το γκολ και το πέτυχε τελικά η ΑΕΚ. Προς τέρψη των «συγγενών και φίλων» (περίπου 2.000 άτομα) που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, μετά από υπέροχο συνδυασμό των δύο νεοσύλλεκτων. Ο Μοράν έκανε τη «μεγάλη» μπαλιά και ο Σοτζέι Μασούντ την ασίστ πάνω στην κίνηση, για να σκοράρει ο Ελντερ Λόπες.

O Πορτογάλος ζει… πρωτόγνωρες στιγμές στην Ελλάδα, καθώς είχε πετύχει όλα κι όλα τρία γκολ στην καριέρα του. Σήμερα σκόραρε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες (!) με την ΑΕΚ, αφού το έκανε και στο ματς του Αγρινίου το περασμένο Σάββατο. Ετσι ολοκληρώθηκε αυτή η συμβατική υποχρέωση και η Ενωση περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας για να μάθει τον αντίπαλό της στους «8».

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

Κίτρινες: Αϊντάρεβιτς – Μαρινάκης, Γιαννιώτης

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο) : Μπάρκας, Γκάλο (80΄ Γιούσης), Βράνιες (70΄ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Λόπες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ (76΄ Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Μιχαηλίδης): Κουσιάδης (9΄λ.τρ. Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46΄ Μάρκος Πάουλο), Κλέζιο, Ρόσα (70΄ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας


ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 1-1

Ο ΠΑΟΚ «ζευγάρωσε» τις νίκες του επί των Τρικάλων και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «Δικέφαλος» του βορρά, ο οποίος είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους προημιτελικούς της διοργάνωσης από το πρώτο παιχνίδι, όταν είχε επικρατήσει 5-1 στη θεσσαλική πόλη, νίκησε και σήμερα 2-1 τον ΑΟΤ στην Τούμπα, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Πρίγιοβιτς στο 78΄, τα Τρίκαλα ισοφάρισαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μιλοσάβλιεφ, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με το πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η αναμέτρηση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η πρόκριση του ΠΑΟΚ είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, και απέκτησε ενδιαφέρον μετά το 75ο λεπτό. Στο 78΄ ο Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 89΄, όταν ο Σιαμπάνης απέκρουσε την κεφαλιά του Γροντή, ισοφάρισαν με το σουτ του Μιλοσάβλιεφ (90+2΄). Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κοτσώνη και ο Πρίγιοβιτς από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 2-1 (90+4΄).

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Κίτρινες: Κρέσπο – Τσιάρας

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Σιαμπάνης, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Μαλεζάς, Κρέσπο (59΄ Μυστακίδης), Τσίμιροτ (81΄ Πέλκας), Σάκχοφ, Λημνιός, Μακ (70΄ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Πάνος, Χιντζίδης, Λεάντρο (74΄ Βέρτζος), Κοτσώνης, Τσιάρας, Ανδρεόπουλος, Ντίνας, Γροντής, Τόμιτς (61΄ Μιλοσάβλιεφ), Ζγκούρι (74΄ Ντακόλ).

ΟΦΗ – Πανιώνιος 0-1

Ο Πανιώνιος έχει η πρώτη -χρονικά- ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχοντας το αβαντάζ από το 2-0 του πρώτου αγώνα, οι Νεοσμυρνιώτες πέρασαν νικηφόρα και από το «Γεντί Κουλέ» επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Σπιριντόνοβιτς στο 28ο λεπτό.

Το δυνατό ξεκίνημα του ΟΦΗ δεν πτόησε τον Πανιώνιο, ο οποίος «καθάρισε» την υπόθεση-πρόκριση πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό ο Σπιριντόνοβιτς βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στρέζου.

Οι δύο προπονητές, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η… πλάστιγγα της πρόκρισης είχε γείρει οριστικά προς την πλευρά των φιλοξενουμένων, έδωσαν την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (Κοντογιάννης, Οικονομίδης, Βουκελάτος, Σταυρόπουλος) να πάρουν αγωνιστικές εικόνες και εμπειρίες.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Ποτουρίδης, Κοιλιάρας, Μονιάκης – Σαββίδης, Παπαγεωργίου

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Φαζός (53` Πλευράκης), Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοιλιάρας, Νάστος, Παπαστεριανός (71` Κοντογιάννης), Παπατόλιος (83` Μονιάκης), Κουτσιανικούλης, Μάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά (58` Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαββίδης, Πινιώτης, Μασούρας (46` Βουκελάτος), Σπιριντόνοβιτς (67` Οικονομίδης), Γεσίλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ρεβάνς και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΤΡΙΤΗ

ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (0-2)
(28′ Σπιριντόνοβιτς)

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
(78′, 90+4′ πεν. Πρίγιοβιτς – 90+2′ Μιλοσάβλιεφ)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)
(66′ Λόπες)

ΤΕΤΑΡΤΗ

15:00 Ολυμπιακός-Πλατανιάς (2-0)
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (0-1)
17:15 Ξάνθη-Λάρισα (0-3)
19:30 Παναθηναϊκός-Λαμία (1-4)

ΠΕΜΠΤΗ

19:30 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (1-0)

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.