Τα μακαρόνια με κρέας ραγού (βραστό κοκκινιστό) είναι μια διάσημη ιταλική συνταγή, με πλούσιες γεύσεις. Δεν έχει καμία σχέση με τα μακαρόνια-κιμά, ανεβαίνει πέντε κλάσεις ψηλότερα!

Αγοράστε ένα καλό κομμάτι κρέας, για βραστό, χωρίς νεύρα. Κόψτε το σε κομμάτια. Μπορείτε να επιλέξετε και κρέας φιλέτο -Στην περίπτωση αυτή βράζει σε λιγότερες ώρες.

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι βράζει 6 ώρες. Αξίζει την αναμονή, πιστέψτε με. Εξάλλου και τον κιμά για μακαρόνια τον βράζουμε 3-4 ώρες για να γίνει σωστός, α λα ιταλικά!

Υλικά

  • 6 σκελίδες σκόρδα, ολόκληρα
  • 500-600 γραμμάρια κρέας μοσχάρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1,5 φλυτζάνι ντομάτα κονκασέ
  • 1 καρότο, κομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης και λίγο θυμάρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια παπαρδέλες
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή ρικότα και μαϊντανό για από πάνω

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο το ελαιόλαδο και ρίξτε τα σκόρδα ολόκληρα
  • Αφήστε για λίγο το σκόρδο να πάρει ελαφρύ χρώμα
  • Μεταφέρετε το κρέας σε κατσαρόλα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τα σκόρδα ολόκληρα, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, την ντομάτα, λίγο ζεστό νερό
  • Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε μεσαία φωτιά για 6 ώρες -Ελέξτε τα υγρά
  • Οταν είναι έτοιμο, βγάλτε τα φύλλα δάφνης και με δύο πηρούνια, έτσι όπως μέσα στην κατσαρόλα, διαλύστε το κρέας
  • Βράστε τα μακαρόνια al dente
  • Τοποθετήστε το κρέας και τη σάλτσα του πάνω στα μακαρόνια, ενώστε καλά
  • Σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα (μαζί με ρικότα) και μαϊντανό

Συνοδέψτε την συνταγή με ό,τι μακαρόνια θέλετε, αν δεν υπάρχουν παπαρδέλες. Είναι υπέροχο πιάτο, ακόμη και με ολόκληρα κομμάτια κρέατος:

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.