Σε καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησής του προχώρησε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σε ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, τονίζει ότι έβαλε φωτιά στο κελί του, αφού εξάντλησε όλα τα άλλα μέσα, διαμαρτυρόμενος για την απάνθρωπη μεταχείριση που έχει.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Για τρία χρόνια, από το Γενάρη του 15, κρατούμαι σε διάφορες φυλακές, σε απόλυτη απομόνωση – ο μόνος κρατούμενος στη χώρα χωρίς κανένα δικαίωμα. Τα τελευταία 2 από αυτά κρατούμαι στο πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών.

»Το πειθαρχείο δεν είναι χώρος έκτισης της ποινής αλλά τιμωρίας και ο νόμος απαγορεύει ρητά την κράτηση σε αυτό για πάνω από 10 ημέρες.

»Αφού επι 2 χρόνια εξάντλησα όλα τα μέσα, αιτήσεις, αναφορές κ.λπ., και συνάντησα παντού τείχος άρνησης, στις 23-12-17 έβαλα φωτιά στο κελί μου διαμαρτυρόμενος έμπρακτα για τη συνεχιζόμενη απάνθρωπη μεταχείριση.


»Μόλις συνέβη αυτό ο αρχιφύλακας Κ. Βαρσάμης μου επιτέθηκε, με ξυλοφόρτωσε (δεν ήταν πρώτη φορά που δέχτηκα επίθεση από αυτόν) και στη συνέχεια με κλείδωσε για 15 ημέρες στο ακριβώς διπλανό κελί χωρίς θέρμανση, μόνο με ένα στρώμα, μια κουβέρτα και ένα μπουκάλι νερό. Επίσης με 24ωρη παρακολούθηση και συνεχώς αναμμένα φώτα. Μου απαγόρευσε δε –παράνομα φυσικά- κάθε επικοινωνία με συγγενείς και συνηγόρους.

»ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ για όλα αυτά την ίδια ημέρα 23-12-17 ξεκίνησα απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνσή μου από τα χέρια του βασανιστή.

»Επειδή πλέον δεν μιλάμε απλά για βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση αλλά για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης, ρωτάμε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέχεται αυτήν την συμπεριφορά του φασίστα – βασανιστή αρχιφύλακα Κ.Βαλσαμη (με ιστορικό στους βασανισμούς). Μήπως τον εξυπηρετεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά ο νέος Γκοτζαμάνης;

Θεσσαλονίκη 6 – 1 – 18
Χ, ΞΗΡΟΣ»

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.