Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δισεκατομμυριούχος αρχαιοκάπηλος στη Νέα Υόρκη – Τα ελληνικά αρχαία έργα της συλλογής του

7 Ιανουαρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και το σπίτι δισεκατομμυριούχου στο Μανχάταν, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που έχουν κλαπεί από Ελλάδα και Ιταλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt στο Μανχάταν, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.


Ο κ. Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του. Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Μεταξύ των τεμαχίων που κατασχέθηκαν είναι ένα αρχαιοελληνικό αγγείο που απεικονίζει μια σκηνή από κηδεία και χρονολογείται τον 5ο π.Χ. αιώνα. Η αξία του ανέρχεται τουλάχιστον στις 380.000 δολάρια Κατασχέθηκαν ακόμη αγαλατίδια της Πρωτο-Κορινθιακής περιόδου από τον 7ο π.Χ. αιώνα που απεικονίζουν μια πάπια και μια κουκουβάγια, αξίας περίπου 250.000 δολαρίων, καθώς και ένα ιωνικό γλυπτό με κεφάλι κριού από το 6ο π.Χ. αιώνα.


Τα αρχαία αγοράστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια και σύμφωνα με τους εκτιμητές κόστισαν στον δισεκατομμυριούχο περίπου 1,1 εκατ. δολάρια.

news247

(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: Manhattan District Attorney’s Office)

This entry was posted on Κυριακή, 7 Ιανουαρίου, 2018 at 16:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply