Προτείνω κάτι ελαφρύ και νόστιμο, για το ξεφούσκωμα μετά τις γιορτές.

Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο σε κύβους
  • 1 φλυτζάνι φακές, βρασμένες al dente
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλυτζάνι σπανάκι baby
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ρόδι
  • 2 μανταρίνια σε φέτες, ξεφλουδισμένες (ή πορτοκάλι)
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βράστε τις φακές, σε κατσαρόλα, με ένα κομμένο κρεμμύδι και αλάτι για 1 ώρα
  • Αν επιλέξετε χοντρές, πράσινες φακές, είναι ακόμη καλύτερες
  • Σουρώστε τις φακές, κρατήστε στο ψυγείο αν περισσεύουν
  • Καθαρίστε και ετοιμάστε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά, με αλάτι και πιπέρι
  • Γαρνίρετε με το ελαιόλαδο και το ρόδι
  • Αν σε αυτή τη σαλάτα προσθέσετε ένα βραστό αυγό ή φέτα γίνεται πραγματικά γκουρμέ πιάτο
  • Ιδανική σαλάτα για να χορτάσει κάποιος, χωρίς να πάρει γραμμάριο!

 

 

 

iefimerida

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.