Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό BMJ υποστηρίζει πως αυξάνοντας τις φυτικές ίνες στη διατροφή μας, μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων!

Ερευνητές της Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Αγγλίας, ανέλυσαν στοιχεία από τις διάφορες χώρες σε σχέση με το είδος και το ποσό των φυτικών ινών που καταναλώνονται, καθώς και τη θετική επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερες φυτικές ίνες καταναλώνονται, τόσο εξοβελίζεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων.

«Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε ότι προϊόντα ολικής αλέσεως και τροφές όπως το κριθάρι, το πλιγούρι, η βρώμη, το καστανό ρύζι, αλλά και τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, αποτελούν τους βασικότερους σύμμαχους για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα»υπέδειξαν οι ερευνητές.

 

 

 

 

neadiatrofis

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.