Πρωτοφανή περιστατικά

Απαγωγές κρατουμένων σημειώνονται στις φυλακές Κορυδαλλού! Λίγες ημέρες μετά την οργάνωση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα από τις συγκεκριμένες φυλακές και τον ανεξέλεγκτο ξυλοδαρμό του ηγετικού μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη στην Ε’ Πτέρυγα παρουσιάζονται νέα δείγματα της πρωτοφανούς ασυδοσίας στο σωφρονιστικό κατάστημα.


Η ομερτά της φυλακής

Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύει το Βήμα, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει περιπτώσεις ομηρειών, ξυλοδαρμού και απαίτησης λύτρων από κρατουμένους για «απελευθέρωση» από το… κελί τους! Με τους επίσης φυλακισμένους δράστες να μετακινούνται με χαρακτηριστική άνεση από τη μία πτέρυγα στην άλλη, να εισβάλλουν σε κελιά και να εγκλωβίζουν ή να μεταφέρουν τα θύματά τους στα δικά τους κρησφύγετα. Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί δύο τέτοια σοβαρά κρούσματα που επιχειρεί να καλύψει, όπως και στην περίπτωση του τραυματισμού του Νίκου Μαζιώτη, η ομερτά της φυλακής. Με έντρομους συγγενείς των «ομήρων»-κρατουμένων από τους οποίους ζητούνται λύτρα να σπεύδουν στις φυλακές για να πληροφορηθούν πώς συμβαίνει το παράδοξο να υπάρχουν αρπαγές και ομηρείες εντός των ίδιων των φυλακών. Σε μια απόλυτα σουρεαλιστική όσο και επικίνδυνη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, τεράστια είναι η ανησυχία των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για την αδυσώπητη σύγκρουση μελών των «Πυρήνων» και του «Επαναστατικού Αγώνα» εντός Κορυδαλλού με τον φόβο ότι αν υπάρξει πιο σοβαρό αιματηρό επεισόδιο θα υπάρχουν μαζικές αντιδράσεις ενόπλων που θα επιρρίψουν πιθανόν την ευθύνη στις κρατικές αρχές που «υποβοηθούν την εξόντωση ανταρτών πόλης». Σε έναν φαύλο κύκλο που μπορεί να δημιουργήσει η αδυναμία ελέγχου στις φυλακές.

Με σωφρονιστικούς υπαλλήλους να αναφέρονται στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο συγκεκριμένο κατάστημα, με φύλακες που καλούνται να φρουρήσουν κατ’ αντιστοιχία ο κάθε ένας από 300 ως 500 άτομα. Ομως με άλλους συναδέλφους τους να αποδίδουν ευθύνες και σε επιλογές του υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέση με τη μεταχείριση πολλών κρατουμένων.

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.