Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα να μην παραταθεί και πάλι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μετά τη λήξη του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αρμόδιος για τις αγορές ομολόγων, ήταν άλλοτε βασικός υποστηρικτής της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά τους τελευταίους μήνες ανοίγει την πόρτα για μια ενδεχόμενη διακοπή της πολιτικής αυτής.

«Δεδομένων αυτών που βλέπουμε στην οικονομία, πιστεύω ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα η παράταση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο να είναι η τελευταία», δήλωσε ο Κερέ στο περιοδικό Caixin Global.

Η ΕΚΤ θα διατηρήσει το πρόγραμμα αν χρειάζεται, συμπλήρωσε, αλλά έχει επίσης «πολλά εργαλεία για να αντιδράσει», αν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, που αυτή τη στιγμή προβλέπεται ότι θα είναι κάτω από 2% τα επόμενα χρόνια, αποδειχθεί υψηλότερος απ’ όσο αναμένεται.

 

 

 

ΑΠΕ/ Reuters

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.