Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κερέ: Εύλογη πιθανότητα να μην παραταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

30 Δεκεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα να μην παραταθεί και πάλι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μετά τη λήξη του, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αρμόδιος για τις αγορές ομολόγων, ήταν άλλοτε βασικός υποστηρικτής της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά τους τελευταίους μήνες ανοίγει την πόρτα για μια ενδεχόμενη διακοπή της πολιτικής αυτής.

«Δεδομένων αυτών που βλέπουμε στην οικονομία, πιστεύω ότι υπάρχει εύλογη πιθανότητα η παράταση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο να είναι η τελευταία», δήλωσε ο Κερέ στο περιοδικό Caixin Global.

Η ΕΚΤ θα διατηρήσει το πρόγραμμα αν χρειάζεται, συμπλήρωσε, αλλά έχει επίσης «πολλά εργαλεία για να αντιδράσει», αν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, που αυτή τη στιγμή προβλέπεται ότι θα είναι κάτω από 2% τα επόμενα χρόνια, αποδειχθεί υψηλότερος απ’ όσο αναμένεται.

 

 

 

ΑΠΕ/ Reuters

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, 2017 at 19:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply