Εύκολο γλύκισμα για τα Χριστούγεννα, εξασφαλισμένη επιτυχία.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 100 γραμμάρια κάστανα, βρασμένα, έτοιμα
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη + 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα (70% κακάο)
  • 35 γραμμάρια αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά γλυκού νεσκαφέ

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος, τα 90 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αναμείξτε με μίξερ χειρός, απαλά -Θα γίνει μια κρέμα κάστανου
  • Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα -Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ανακατέψτε να γίνει παχύρευστη σος σοκολάτας
  • Χτυπήστε τα αυγά σε μπολ με τα 110 γραμμάρια ζάχαρη
  • Προσθέστε την σος σοκολάτας μέσα στα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το νεσκαφέ και ανακατέψτε δυναμικά -Ετοιμο το μείγμα!
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρά 4 φορμίτσες (αν δεν έχετε, βάλτε μια φόρμα), ρίξτε λίγο από το μείγμα, ως τη μέση -Ρίξτε 2 κουταλιές από την κρέμα κάστανου -Ξαναρίξτε μείγμα σοκολάτας
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάλτε τα φορμάκια και ψήστε για 8 λεπτά
  • Οχι περισσότερο, ώστε να μείνει το κέντρο υγρό, με την σοκολάτα να στάζει
  • Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό, διακοσμήστε την επιφάνεια με κάστανα, αν θέλετε, ή ό,τι άλλο

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.