«Χωρίς λύση στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων εκπνέει το 2017, με τις ευθύνες της κυβέρνησης να διογκώνονται επικίνδυνα», υπογραμμίζει σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει, ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη χρονοτριβή, διότι κάτι τέτοιο «δείχνει τεράστιο έλλειμμα που κάποιος ή κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν».

Τα ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν ανεμπόδιστα αυξάνονται και συνθέτουν ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, ενώ ο λογαριασμός που χρεώνεται στην κυβέρνηση για την συντήρηση του προβλήματος είναι βαρύς, όπως σημειώνει ο ίδιος.

Με αποκλειστική ευθύνη στελεχών της κυβέρνησης, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, δεν προχώρησαν οι διασταυρώσεις των βάσεων δεδομένων με στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων, διότι εντοπίστηκε -όπως ισχυρίστηκαν- κενό στην μηχανοργάνωση των υπηρεσιών που κρατούν τα στοιχεία αυτά, οπότε και προέκυπταν λάθη.
v
«Είναι όμως υποχρέωση των αρμοδίων να ολοκληρώσουν το μηχανογραφικό έργο, για να δοθεί ένα τέλος στα ανασφάλιστα.

Υπάρχει όριο ακόμα και στην δυσκολία διεκπεραίωσης των διαδικαστικών ζητημάτων που απαιτούνται για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα» όπως αναφέρει ο πρόεδρος.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε συνεργασία με τους φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλλε για την κινητοποίηση της αρμόδιας αρχής ΑΑΔΕ, η οποία και πράγματι ενεργοποίησε τον ηλεκτρονικό μηχανισμό διασταύρωσης και εντόπισε ανασφάλιστους.

«Ωστόσο, μετά και λόγω των κάποιων λαθών που έγιναν, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που πέταξε στις καλένδες το θέμα.

Όμως, το 2018 δε μπορεί να κυλήσει με τα ανασφάλιστα ξανά στους δρόμους» αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου και συνεχίζει, ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η επίλυση του θέματος.

«Η στήριξη από τους φορείς της αγοράς έχει, εκτιμώ, ξεπεράσει κάθε όριο, έχει εξαντληθεί και πλέον η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους κυβερνητικά και θεσμικά υπευθύνους» κατέληξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.