Ο Μάριο Ντράγκι έριξε το μπαλάκι στην Αθήνα, για το αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα η χώρα μας. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

«Υποθέτω ότι δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα. Η Ελλάδα θα αναχρηματοδοτείται μόνη της. Αναμένω ότι θα υπάρξει κάτι σαν δίχτυ ασφαλείας. Ο EΜΣ έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει προληπτικά δάνεια ως δίχτυ ασφαλείας. Κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό. Δεν νομίζω ωστόσο ότι θα υπάρξει νέο δανειακό πρόγραμμα με την κλασική έννοια», δήλωσε ο Γεργκ Κρέμερ στην Deutsche Welle.

Κατά την άποψη του επικεφαλής οικονομολόγου της Commerzbank, είναι απαραίτητη μια αποδοτική δημόσια διοίκηση, για τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα διαθέτει καλούς επιχειρηματίες, όπως άλλωστε και η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία. Η χώρα όμως χρειάζεται μια δημόσια διοίκηση που δεν θέτει εμπόδια στους επιχειρηματίες. Ζητούμενο είναι μια αποδοτική διοίκηση, που καταπολεμά τις πελατειακές σχέσεις και είναι φιλική προς τους επιχειρηματίες. Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογικές υπηρεσίες που συγκεντρώνουν με συνέπεια φόρους από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των πλουσίων. Η κύρια προτεραιότητα είναι ωστόσο η αποδοτική οργάνωση της δημόσιας διοίκησης», εξήγησε.

Ο Κρέμερ επισήμανε ότι ούτε στην Ιταλία και ενδεχομένως ούτε στην Ελλάδα, δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί οι αιτίες της διόγκωσης χρέους, σημειώνοντας ότι σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης το δημόσιο χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.