Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Commerzbank: Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα -Πιθανό «δίχτυ ασφαλείας» με προληπτικά δάνεια 

16 Δεκεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Ο Μάριο Ντράγκι έριξε το μπαλάκι στην Αθήνα, για το αν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα η χώρα μας. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

«Υποθέτω ότι δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα. Η Ελλάδα θα αναχρηματοδοτείται μόνη της. Αναμένω ότι θα υπάρξει κάτι σαν δίχτυ ασφαλείας. Ο EΜΣ έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει προληπτικά δάνεια ως δίχτυ ασφαλείας. Κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό. Δεν νομίζω ωστόσο ότι θα υπάρξει νέο δανειακό πρόγραμμα με την κλασική έννοια», δήλωσε ο Γεργκ Κρέμερ στην Deutsche Welle.

Κατά την άποψη του επικεφαλής οικονομολόγου της Commerzbank, είναι απαραίτητη μια αποδοτική δημόσια διοίκηση, για τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα διαθέτει καλούς επιχειρηματίες, όπως άλλωστε και η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία. Η χώρα όμως χρειάζεται μια δημόσια διοίκηση που δεν θέτει εμπόδια στους επιχειρηματίες. Ζητούμενο είναι μια αποδοτική διοίκηση, που καταπολεμά τις πελατειακές σχέσεις και είναι φιλική προς τους επιχειρηματίες. Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογικές υπηρεσίες που συγκεντρώνουν με συνέπεια φόρους από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των πλουσίων. Η κύρια προτεραιότητα είναι ωστόσο η αποδοτική οργάνωση της δημόσιας διοίκησης», εξήγησε.

Ο Κρέμερ επισήμανε ότι ούτε στην Ιταλία και ενδεχομένως ούτε στην Ελλάδα, δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί οι αιτίες της διόγκωσης χρέους, σημειώνοντας ότι σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης το δημόσιο χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2017 at 20:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply