Η καινούργια top McLaren, η διάδοχος της πολύ καλής P1, που προορίζεται βασικά για οδήγηση σε πίστα αλλά μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά σε δημόσιους δρόμους, λέγεται Senna και θα αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό τον ερχόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Τότε θα ανακοινωθούν και οι επιδόσεις της, που αναμένονται το ίδιο εντυπωσιακές με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά: βάρος κενό μόλις 1.189 κιλά, βάρος έτοιμη για χρήση κάτω από 1.300 κιλά, κινητήρας ο V8 των 4.000 κυβικών της μάρκας, που με 2 turbo αποδίδει 800 ίππους που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων.

Ενδιαφέρον είναι πως ο κινητήρας δεν έχει υβριδική υποβοήθηση για λόγους συγκράτησης του βάρους, ενώ πέρα από το πλαίσιο ανθρακόνημα σε μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιείται και στο αμάξωμα. Το οποίο έχει σχεδιαστεί γύρω από το θάλαμο των επιβατών που έχει σχήμα σταγόνας, ενώ η κάθε λεπτομέρεια εξυπηρετεί είτε την αεροδυναμική είτε την ψύξη κ.ο.κ. Αυτό ισχύει βέβαια και για την τεράστια όσο και χαρακτηριστική πίσω αεροτομή.

Πορτμπαγκάζ φυσικά και δεν υπάρχει όπως και δεν υπάρχουν ανοιγόμενα μέρη στο αμάξωμα πέρα από τις πόρτες, που είναι διάφανες στο κάτω μέρος τους προκειμένου να μπορεί ο οδηγός να τοποθετεί πιο εύκολα το αυτοκίνητο όσο πιο κοντά γίνεται στις ιδανικές γραμμές και για να ενισχύεται η αίσθηση της ταχύτητας. Απλά υπάρχουν μικρά ανοίγματα για την προσθήκη των ζωτικών για τη λειτουργία του V8 υγρών. Η ανάρτηση είναι ενεργητική, δεν διαθέτει αντιστρεπτικές -για εξοικονόμηση βάρους και αυτό- ενώ για χρήση στην πίστα η απόσταση από το έδαφος μειώνεται κατά ολόκληρα 50 χιλιοστά.

Η McLaren Senna θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες, που όλες έχουν προ- πωληθεί έναντι 750.000 λιρών -περίπου 855.00 ευρώ- μαζί με τους φόρους που την επιβαρύνουν στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι πρώτες παραδόσεις της αναμένονται να γίνουν σε περίπου 1 χρόνο από τώρα.

 

 

 

 

iefimerida

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.