Η χώρα έχει ευκαιρίες για να πάει μπροστά, αλλά πρέπει να γίνει μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκος Λουφάκης.

Ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε τη μείωση της φορολόγησης εργασίας. «Εχουμε φάει τον γάιδαρο και μας έχει μείνει η ουρά. Και το κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση με πρώτο στόχο και πρώτη προτεραιότητα τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που το μόνο που έχουν είναι η ικανότητά τους και μ’ αυτό ζουν να τιμωρούνται και να πληρώνουν 60-70% του εισοδήματός τους σε φόρους και εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε την εκτίμησή του για συνέχιση της ανοδικής τάσης των εξαγωγών το 2018, έπειτα από ένα εξαιρετικό 2017, στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε αύξησή τους σε ποσοστό «που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια».

Αναφερόμενος στην παραχώρηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν οι αναγκαίες επενδύσεις, ιδιαίτερα στην έκτη προβλήτα. Ακόμη, μιλώντας στο ΑΠΕ, τόνισε ότι δεν είναι εύκολη η λύση για τη δανειοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων και τα «κόκκινα δάνεια», σχολιάζοντας ότι σίγουρα θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες και απώλειες.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.